სასარგებლო წიწიბურა
მარცვლეულის გარდა, გამოიყენება წიწიბურას ფანტელები და ფქვილი, რომლითაც ბლინებს, ნამცხვრებს, გალეტებს აცხობენ.
წიწიბურა მცენარეული ცილების ერთ-ერთი საუკეთესო წყაროა. განსაკუთრებით მდიდარია ამინომჟავებით, გარდა ამისა, დიდი რაოდენობით ნახშირწყლებს და ძალიან მცირე რაოდენობით ცხიმს შეიცავს, ამიტომ ნაკლებ კალორიულია, მაგრამ კარგად ანაყრებს.
წიწიბურა დიდი რაოდენობით შეიცავს B ჯგუფის ვიტამინებს (კონკრეტულად B1, B2, B3, B5 და B6) , მინერალებს - სპილენძს, მაგნეზიუმს, ფოსფორს, რკინას, თუთიას.
წიწიბურას ფქვილით ხორბლის ფქვილის ჩანაცვლება ან მასთან შერევა შეგვიძლია. მისგან გემრიელი მაფინები, ბლინები, ნამცხვრები გამოდის.
![სასარგებლო წიწიბურა GEMRIELIA](images/stories/crepes-sarrazin1.jpg)
![სასარგებლო წიწიბურა GEMRIELIA](images/stories/pancakes-sarrasin-.jpg)
კორეაში წიწიბურას ფქვილისგან სპაგეტის ამზადებენ (soba) და საქონლის ბულიონის წვნიანებში იყენებენ.
![სასარგებლო წიწიბურა GEMRIELIA](images/stories/sobaa.jpg)
იტალიაში პოპულარულია Pizzocheri ანუ წიწიბურას პასტა.
გაღვივებული წიწიბურას მარცვლები სალათებში შეგვიძლია გამოვიყენოთ.
წიწიბურა მცენარეული ცილების ერთ-ერთი საუკეთესო წყაროა. განსაკუთრებით მდიდარია ამინომჟავებით, გარდა ამისა, დიდი რაოდენობით ნახშირწყლებს და ძალიან მცირე რაოდენობით ცხიმს შეიცავს, ამიტომ ნაკლებ კალორიულია, მაგრამ კარგად ანაყრებს.
წიწიბურა დიდი რაოდენობით შეიცავს B ჯგუფის ვიტამინებს (კონკრეტულად B1, B2, B3, B5 და B6) , მინერალებს - სპილენძს, მაგნეზიუმს, ფოსფორს, რკინას, თუთიას.
წიწიბურას ფქვილით ხორბლის ფქვილის ჩანაცვლება ან მასთან შერევა შეგვიძლია. მისგან გემრიელი მაფინები, ბლინები, ნამცხვრები გამოდის.
![სასარგებლო წიწიბურა GEMRIELIA](images/stories/crepes-sarrazin1.jpg)
![სასარგებლო წიწიბურა GEMRIELIA](images/stories/pancakes-sarrasin-.jpg)
კორეაში წიწიბურას ფქვილისგან სპაგეტის ამზადებენ (soba) და საქონლის ბულიონის წვნიანებში იყენებენ.
![სასარგებლო წიწიბურა GEMRIELIA](images/stories/sobaa.jpg)
იტალიაში პოპულარულია Pizzocheri ანუ წიწიბურას პასტა.
გაღვივებული წიწიბურას მარცვლები სალათებში შეგვიძლია გამოვიყენოთ.