რატომ სჯობს ღია ფერის წიწიბურა მუქ ყავისფერს და რა პირობებში უნდა შეინახოთ ბურღულეული - საჭირო რჩევები დიასახლისებს - Gemrielia.ge

რატომ სჯობს ღია ფერის წიწიბურა მუქ ყავისფერს და რა პირობებში უნდა შეინახოთ ბურღულეული - საჭირო რჩევები დიასახლისებს

შვრია, წიწიბურა, ხორბალი, სიმინდი, ბრინჯი - ბურღულეული მაღალი კვებითი და ბიოლოგიური ღირებულებით გამოირჩევა, მდიდარია ვიტამინებითა და მინერალებით. თუმცა, იმისთვის რომ ბურღულეული სწორად შეარჩიოთ და მისგან მაქსიმალური სარგებელი მიიღოს თქვენმა ორგანიოზმმა, რამდენიმე რჩევა უნდა გაითვალისწინოთ. პირველ რიგში, ყურადღება მიაქციეთ მის ფერს:

 

burgulicover-1623920173.jpg

 

  • მაღალი ხარისხის ბრინჯის მარცვლები გამჭვირვალე, თეთრი, ყვითელი ან მოყავისფროა (იმის მიხედვით თუ რომელი ფერის ბრინჯს ყიდულობთ). დაბალი ხარისხის ბრინჯი კი - გაუმჭვირვალეა!
  • მაღალი ხარისხის, დაუმუშავებელი წიწიბურა ღია ჩალისფერია, მოყვითალო ან მომწვანო ელფერით. ერთხელ მოხალული წიწიბურა ღია ყავისფერია, მუქი ყავისფერი ფერის წიწიბურა კი დაბალი ხარისხისაა!
  • მაღალი ხარისხის შვრიის ბურღული მონაცრისფრო-მოყვითალო ფერისაა, ჭუჭყიანი ნაცრისფერი - დაბალი ხარისხის!
  • მაღალი ხარისხის მანანის ბურღული თეთრი ან ბეჟია, დაბალი ხარისხის - ძალიან თეთრი!

 

გააგრძელეთ კითხვა