„სიმწრით ავაბი რამდენიმე ხურმა ჩირისთვის, ვაშრობ, მაგრამ ობი გაუჩნდა, რა ვუშველო?“ - რჩევები გამოცდილი დიასახლისებისგან
ყველასათვის საყვარელი ჩირის მომზადება, არც ისე მარტივია და ბევრ ფაქტორზეა დამოკიდებული. მაგრამ რა ვქნათ მაშინ, თუ მიუხედავად დიდი მცდელობისა, ჩირი მაინც დაგვიობდა? გიზიარებთ გამოცდილი დიასახლისების რჩევებს:
„ღუმელი გააცხელეთ და გამორთეთ. გამოაშრეთ და ისევ გაკიდეთ“ - მზია ღრემელაშვილი
„აადუღეთ წყალი დაახლოებით ხუთი ლიტრი, ჩაყარეთ შიგ ერთი მუჭა მარილი. ჩაყავით თქვენი ჩირი, ერთი-ორი წუთი დააყოვნეთ ადუღებულ წყალში, შემდეგ გაკიდეთ, მალეც გაშრება და დაშაქრდება.“ - ეკა მაილაშვილი
„საღამოს უნდა შემოიტანოთ სახლში ნესტს იღებს ღამე. დღე გაამზეურეთ“ - მარიამ ბარჯაძე
„მეც მასწავლეს, რომ არ დაობდეს, 3ლიტრი წყალი და 1-2 ჭიქა შაქარი წამოადუღეთ და იმ სიროფში ამოავლეთ ასხმული და არ დაობდება. ასე აკეთებენ თურმე, არც ობდება და თან, შაქრდება“ - მაკა ძაგანიშვილი
„შეიძლება მწიფე ნაყოფი დაჩირეთ , მაშინ უფრო უჭირს გამოშრობა თუ მზეც და ორპირი ქარი არარის გაუჭირდება ამოავლეთ ცხელ, მარილიან წყალში“ - მარინა კრუაშვილი