„ინარჩუნებს სასარგებლო ელემენტებს, გემოთი პურს და მჭადს შორის დგას“ - პურის ცხობის რეცეპტი ცნობილი ტელეპროდიუსერისგან
როგორც ცნობილია, ტელეპროდიუსერი მამუკა ღლონტი მეუღლესთან ერთად ზღვისპირეთში, კერძოდ, კაპროვანში (დასახლება შეკვეთილსა და ურეკს შორის) ცხოვრობს.
ბოლო 8 წელიწადია, ცხოვრების სტილი შეიცვალა, სოფლად დასახლდა, საკუთარი ხელით მოაწყო იქაური გარემო, მამული, რითაც თავს ბედნიერად გრძნობს. ამის შესახებ სხვა დროსაც დაგვიწერია.
ღლონტებს სოფლად ცხოვრება ძალიან მოსწონთ და ამბობენ, - ეს ნაბიჯი უფრო ადრე უნდა გადაგვედგაო...
ეზო-კარში საკუთარი ხელით უამრავი რამის კეთება უწევთ. გარდა იმისა, რომ კოტეჯები, რაც მათი ეზოს ტერიტორიაზეა, სულ ბატონი მამუკას პროექტით (პირველი პროფესიით არქიტექტორია) და უშუალო მონაწილეობით არის აშენებული, ბოლო დროს ის პურის ცხობის ტექნოლოგიასაც ჩაუღრმავდა.
- კი, სამზარეულოში ბევრი რამ შემიძლია გავაკეთო... გოზინაყიც გამიკეთებია, ტორტიც გამომიცხვია და ახლა პურსაც მე თვითონ ვაცხობ. პურის გამოცხობა არ არის მარტივი საქმე...
მოკლედ, მეპურეც ვარ, - რა პრობლემაა?! ისე კი არაა, მოვინდომე, სერიოზულად ვიმუშავე, ვისწავლე და გამოვაცხვე. ასე რომ, არაერთი ექსპერიმენტი მაქვს ჩატარებული. მთავარი საფუარია, მერე ცომის მოზელისას უნდა იცოდე, რა კონდიციამდე მიიყვანო. მნიშვნელოვანია აფუების პროცესი. გამოცხობისას ტემპერატურა თამაშობს დიდ როლს.
იმასაც ცოდნა უნდა, როდის მოუმატო, ქერქი რომ ჰქონდეს, ბოლოს ცოტა მაღალი ტემპერატურაა საჭირო. პურის ცეხვილი ფქვილით გამოცხობაც დავიწყე. ცეხვილი ფქვილის პური კიდევ სხვა რამეა... ნახეთ პურის რეცეპტი