ყავაში მარილს არ ვყრით.. და კიდევ 10 კულინარიული შეცდომა, რომელთა დაშვებაც ჩვევად გვექცა
ამერიკულმა გამოცემა „ბრაით საიდმა“ დაკვირვების შედეგად გამოაქვეყნა 11 კულინარიული შეცდომა, რომელსაც თითქმის ყველა დიასახლისი უშვებს.
1. ბოსტნეულს ზედმეტად დიდ ხანს ვწვავთ
გაცხელებისა და ზედმეტი ტემპერატურის შედეგად ბოსტნეული ყველა სასარგებლო თვისებას კარგავს. ამის თავიდან აცილების შესანიშნავი გზა ბოსტნეულის ორთქლზე მოხარშვაა.
2. პურის ცომში მარილს არ ვამატებთ
თუ გსურთ თქვენი ცომი სწრაფად ამოვიდეს, მაშინ მარილს ნუ დაუმატებთ, თუმცა მარილიანი ცომი ბევრად უფრო მოცულობითი და გემრიელია.
3. კვერცხს უმარილო წყალში ვხარშავთ
ყოველთვის, როდესაც მაცივრიდან გამოღებულ კვერცხს ცხელ წყალში ვხარშავთ, ის სკდება. ამ პრობლემის თავიდან არიდების კარგი გზა წყალში მარილის დამატებაა.
4. დაჭრამდე კარტოფილს წყალში არ ვაჩერებთ
თუ კარტოფილს წყალში ცოტახნით მაინც გააჩერებთ, ყველანაირ ტოქსიკურ ნივთიერებას მოაშორებთ და უფრო დიეტურ კერძსაც მიიღებთ.
5. ბრინჯს მწვანე ჩაის არ ვუმატებთ
იაპონური ტრადიციული კერძი, რომელიც ბრინჯის მწვანე ჩაისთან ერთად მოხარშვას გულისხმობს, გულგრილს არავის დატოვებს.
6. მოხარშულ ბოსტნეულს ცივ წყალში არ ვავლებთ
ხშირად, ბოსტნეულს ვხარშავთ და მოხარშვამდე ვრეცხავთ, თუმცა მათ გარეცხვა მოხარშვის შემდეგაც სჭირდებათ.
7. ჭარხალს ვხარშავთ იმის მაგივრად, რომ მიკროტალღურ ღუმელში გავათბოთ
ჭარხლის მოხარშვას 50 წუთამდე სჭირდება, ხოლო გათბობას მხოლოდ 5 ან 10.
8. ნიორის კბილებს ცალცალკე ვარჩევთ
თუ ნიორს დასაწყისში ხელს ძლიერად დაარტყამთ, უამრავ დროსა და ენერგიას დაზოგავთ.
9. კვერცხს მარილს შეწვამდე ვუმატებთ
შეწვამდე მარილის დამატება კვერცხის სტრუქტურას მთლიანად ანადგურებს. უმჯობესია კერძს მარილი შეწვის შემდეგ მოაყაროთ.
10. ტოსტის მოსამზადებლად ახალ პურს ვიყენებთ
თუ ტოსტის ჭამა გსურთ, უმჯობესია მის გასაკეთებლად ერთი ან ორი დღის პური გამოიყენოთ.
11. ყავაში მარილს არ ვყრით
მიუხედავად იმისა, რომ ბევრ ქვეყანაში მარილიანი ყავა ტრადიციაა, ჩვენ ამას ხშირად არ ვაკეთებთ, არადა მარილი ყავას უფრო არომატულად აქცევს.