როგორ მოვამზადოთ “ტრდელნიკი” სახლის პირობებში - Gemrielia.ge

როგორ მოვამზადოთ “ტრდელნიკი” სახლის პირობებში

„ბუხრის ნამცხვარი“ - ე.წ. ტრდელნიკი ტრადიციული ძველი ბოჰემური ტკბილი საკონდიტრო ნაწარმია, რომელიც საფუარის ცომისგან მზადდება.

დაგჭირდებათ თუნუქის ქილა, ოდნავ ვიწრო და მაღალი, რომელზეც შეგიძლიათ ფოლგის გადახვევა, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ტრდელნიკის გამოსაცხობად.

ცომის ზოლებს ახვევენ ცილინდრზე და ცხელ ნახშირზე აცხობენ. გამომცხვარ ტრდელნიკს ზემოდან აყრიან დარიჩინს ან თხილით შეზავებულ შაქარში ავლებენ. სლოვაკები და ჩეხები ხშირად მოიხსენიებენ ტრდელნიკს, როგორც მათ ეროვნულ ტკბილეულს.

ცომის ზოლები უნდა დაახვიოთ მომზადებულ ფორმაზე მსუბუქად, რათა ერთმანეთს მიეკრას. თუ ფორმა არ გაქვთ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ალუმინის ქაღალდის რულონი.

ინგრედიენტები:

  • ფქვილი 290 გ
  • რძე - ნელ-თბილი 160 მლ
  • ქონი - გამდნარი/დარბილებული 30 გ
  • კარაქი - გამდნარი/დარბილებული 30 გ
  • გრანულირებული შაქარი 1 სკ
  • მშრალი საფუარი 1/2 სკ
  • კვერცხის გული 3 ც
  • მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი და დეტალური ფოტოინსტრუქცია ნახეთ აქ