ეს მეთოდი დედამთილმა მასწავლა და მას შემდეგ ლიმონს სულ ასე ვინახავ
სცადეთ დაკონსერვებული მარილიანი ლიმონი, რომელიც ლიმონის არომატს შემატებს თბილ კერძებს, ლიმონის ვინეგრეტის სალათის სოუსებს, შემწვარ თევზს, შემწვარ ქათამს და შემწვარ ბოსტნეულს.
ამისათვის დაგჭირდებათ:
- 6 ან 7 ლიმონი
- ბასრი დანა
- უხეში მარილი
- სახურავიანი ქილა
- არარეაქტიული სახურავი ან დალუქული პარკი (საჭიროების შემთხვევაში)
მარილს საუკუნეების განმავლობაში იყენებდნენ საკვების შესანახად და საკვებით გადამდები პათოგენების ზრდის ინჰიბირებით ეხმარება საკვებს რომ გაძლოს სეზონიდან სეზონამდე.
ნაბიჯი 1
ლიმონის შენახვამდე მნიშვნელოვანია შუშის ქილების სტერილიზაცია. თქვენი კონსერვის ქილების სტერილიზაციის რამდენიმე გზა არსებობს. შუშის ქილების სტერილიზაციის უმარტივესი გზაა მათი გარეცხვა და გაშრობა თქვენს ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში მაღალ სითბოზე, ან შეგიძლიათ ხელით გარეცხოთ ცხელ, საპნიან წყალში, სანამ გარეცხავთ, მოათავსეთ მდუღარე წყალში, სანამ მზად არ იქნება გამოსაყენებლად. შუშის ქილების სტერილიზაციის კიდევ ერთი გზაა ცხელ წყალში გარეცხვის შემდეგ მათი სუფთა ფურცელზე დადება ცხელ ღუმელში.
ნაბიჯი 2
გარეცხეთ ახალი ლიმონები ცივ წყალში. მოათავსეთ ახალი ლიმონები თქვენს საჭრელ დაფაზე და გამოიყენეთ ბასრი დანა ლიმონის ქერქის ორივე ბოლოს მოსაჭრელად. შემდეგ ლიმონი დაჭერით რვა ნაწილად, ლიმონის ქვედა ნაწილი ხელუხლებელი დატოვეთ ისე, რომ არ დაიშალოს... გააგრძელეთ კითხვა