8 პროდუქტი, რომელიც ჰემოგლობინის დონეს ამაღლებს
ჰემოგლობინის დონის ასაწევად აუცილებელია რკინის შემცველი პროდუქტების მიღება. რკინა შედის როგორც მცენარეულ, ისე ცხოველური წარმოშობის პროდუქტებში.
მაგრამ აუცილებლად უნდა გაითვალისწინოთ, რომ მცენარეული წარმოშობის რკინა ბევრად ცუდად შეითვისება ორგანიზმის მიერ, ვიდრე ცხოველური. საქონლის ხორცი და ღვიძლი, რკინასთან ერთად იმ აუცილებელ ცილებსაც შეიცავს, რომელიც მის უკეთ შესათვისებლად აუცილებელია.
1. სტაფილოს წვენი. დალიეთ კვირაში 3-4 ჭიქა ახალგამოწურული წვენი.
2. ახალი მარწყვი, ჟოლო, ბროწეული. მიირთვით სეზონზე რაც შეიძლება მეტი.
3. ჭარხალი - გახეხილი ან წვენის სახით
4. ასკილის ჩაი თაფლით. იმუნიტეტსაც ამაღლებს და ჰემოგლობინის დონესაც ამაღლებს.
5. ბალახეულის ნაკრები: გვირილა, ჭინჭარი, მაყვლის ფოთლები. მათ მშრალ ნარევს დაასხით მდუღარე და დააყენეთ. დალიეთ 1 ჭიქა სამჯერ დღეში.
6. გემრიელი ნარევი ნიგვზით, ჩირებით, თაფლით ცნობილი და გამოცდილი საშუალებაა ანემიის წინააღმდეგ.
7. ხორცი (საქონლის, ხბოს) და ღვიძლი შეუცვლელი პროდუქტებია მათთვის ვისაც დაბალი ჰემოგლობინი აქვს.
8. წიწიბურა. ეს პატარა მარცვლები ნამდვილად უნდა შედიოდეს თქვენს რაციონში.