რბილი და წვნიანი სიმინდის საიდუმლო - ნახეთ დეტალური ინსტრუქცია - Gemrielia.ge

რბილი და წვნიანი სიმინდის საიდუმლო - ნახეთ დეტალური ინსტრუქცია

რაც თავი მახსოვს, სიმინდი ყოველთვის მიყვარდა. ერთხელ მე და ჩემი და წავედით ჩვენს მეგობართან, მთიან მხარეში, სადაც არაჩვეულებრივი გემოს მქონე სიმინდით გაგვიმასპინძლდნენ. მაშინ მივხვდი, რომ სიმინდის მოხარშვის დროს, ჯიშის გარდა, უამრავი სხვა დეტალია გასათვალისწინებელი.

თუ სიმინდს ყიდულობთ ბაზარში ან სუპერმარკეტში, მაშინ შეგიძლიათ განსაზღვროთ მისი სირბილე და წვნიანი ბუნება მარცვლეულის ფიზიკური თვისებების მიხედვით. ტკბილი და წვნიანი სიმინდი შედარებით მსუბუქია, შესანახად საჭირო სიმინდს ექნება ნეიტრალური გემო, ხოლო ძველი სიმინდი იქნება ყვითელი და მშრალი.

ახლა მოდით გავარკვიოთ, როგორ უნდა მოვამზადოთ სიმინდი ისე, რომ ის რბილი და წვნიანი გამოვიდეს:

simindi-1658138442.jpg

პირველ რიგში, ფოთლებს ვასუფთავებთ და ვაჩერებთ წყალში 1-2 საათის განმავლობაში. ამის წყალობით, შიგნით მარცვლები უფრო რბილი გახდება, ნაჭუჭი კი კარგად მოიხარშება.

შემდეგ ქვაბში ჩაასხით წყალი და დადგით ცეცხლზე. სიმინდს უკვე ადუღებულ წყალში ვდებთ.

მარილს ვაყრით ბოლოს, გამორთვამდე დაახლოებით 5 წუთით ადრე.

ასევე რეკომენდებულია ქვაბის ძირზე ცოტაოდენი კარაქის დამატებაც.

მომზადების მთლიან პროცესს დაახლოებით 20 წუთი სჭირდება. ცეცხლიდან გადმოღებისა და წყლის გადაწურვის შემდეგ ქვაბს მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური და შემოახვიეთ ქსოვილი ან ფოლგა. 20 წუთში სიმინდი დაიწყებს დაორთქვლას.

ხარშვის დროს სიმინდის მზადყოფნა შეგიძლიათ შეამოწმოთ რამდენიმე მარცვლეულის გატეხვით და გასინჯვით.

სცადეთ ამ სტატიაში შემოთავაზებული ტექნოლოგია და თავად ნახავთ რამდენად გემრიელი, ნაზი და წვნიანი იქნება შედეგი.

simindi-1658138404.jpg