როგორ მოვაშოროთ ნიტრატები ბოსტნეულს: 4 ხრიკი გამოცდილი დიასახლისებისგან
სამწუხაროდ, ბოსტნეულიდან ნიტრატებისა და პესტიციდების სრულად ამოღება შეუძლებელია, მაგრამ მათი რაოდენობის შემცირება სავსებით შესაძლებელია. ხშირად ისინი მუშავდება სპეციალური ნივთიერებებით, რომლებიც არც თუ ისე სასარგებლოა ადამიანის ორგანიზმისთვის. ბოსტნეულსა და ხილში ნიტრატების დონის შესამცირებლად, მიჰყევით ჩვენს მარტივ რჩევებს.
საფეხურები:
საჭმელი კარგად გარეცხეთ
პესტიციდები ქმნიან წებოვან ფენას ხილსა და ბოსტნეულზე. თუ მათ წყლით გარეცხავთ, შეგიძლიათ სწრაფად და მარტივად მოიშოროთ ისინი. გარდა ამისა, რეკომენდებულია პომიდვრისა და მწვანილის წყალში ჩალბობა მინიმუმ ერთი საათის განმავლობაში. წყალში ჩალბობა 60%-ით აშორებს ნიტრატებს.
გაწმინდეთ სწორად
კომბოსტოს ზედა ფოთლები მოაცილეთ და ყუნწი ამოჭერით. ყაბაყს, კიტრს და ბადრიჯანს მოაცილეთ კანი. ასევე ამოიღეთ ყუნწის ადგილი, რადგან ეს ყველაზე შხამიანი ადგილია. არ დაგავიწყდეთ კარტოფილისა და სტაფილოს მწვანე ნაწილების ამოღება, ისინი შეიცავს საშიშ ნივთიერებას - სოლანინს... გააგრძელეთ კითხვა