როგორ მოვამზადოთ ფრანგული ომლეტი სწორად? - პოპულარული საუზმის მომზადების წესები და საიდუმლოებები შეფ-მზარეულისგან - Gemrielia.ge

როგორ მოვამზადოთ ფრანგული ომლეტი სწორად? - პოპულარული საუზმის მომზადების წესები და საიდუმლოებები შეფ-მზარეულისგან

ომლეტი ერთ-ერთი ყველაზე საყვარელი და პოპულარული საუზმეა მთელ მსოფლიოში. გთავაზობთ შეფ-მზარეულის რჩევებს, თუ როგორ მოამზადოთ ნამდვილი ფრანგული ომლეტი.

რისგან მზადდება ფრანგული ომლეტი?

რაც მაცივარშია თითქმის ყოველთვის: კვერცხი, მარილი, პილპილი და წყალი. უმჯობესია კვერცხები იყოს ოთახის ტემპერატურის - რომ, ცილა და გული უფრო ადვილად შეერიოს და შეწვისას ტემპერატურის მკვეთრი ცვლილება არ მოხდეს. სხვათა შორის, არ არის საჭირო კვერცხები მუდმივად მაცივარში ინახებოდეს, მით უმეტეს, თუ გეგმავთ მის ჭამას ყიდვიდან ერთი კვირის პერიოდში.

მომზადების დროს წყალი ყოველთვის არ ემატება, მაგრამ გირჩევთ ასე გააკეთოთ, რომ კვერცხის ნარევი ათქვეფისას უფრო ერთგვაროვანი გახდეს. სამი კვერცხისთვის საკმარისია ერთი სუფრის კოვზი წყალი, ოთახის ტემპერატურის.

კიდევ ერთი მნიშვნელოვანი ინგრედიენტია კარაქი. კლასიკური ომლეტი აუცილებლად კარაქში უნდა მოამზადოთ: ეს კერძის გემოს განუყოფელი ნაწილია, ის ფრანგულია! მაგრამ თუ რაიმე მიზეზით გსურთ მისი შეცვლა, მაგალითად, ზეითუნის ზეთით, ეს სავსებით შესაძლებელია. მაგრამ, რა თქმა უნდა, გემო განსხვავებული იქნება.მაგრამ რაც შეეხება რძეს?

ომლეტში რძის დამატება ჩვენი ქვეყნის ინტერპრეტაციაა. სხვა ქვეყნებში ამას არ აკეთებენ. ზოგადად, ჩვენ გვაქვს საკუთარი, ოდნავ დამახინჯებული წარმოდგენა ტიპური ომლეტის შესახებ - რძით, ზოგჯერ შემწვარი ორივე მხრიდან კარგად გაოქროსფერებამდე. ან სხვა ვარიანტი: აფუშფუშებული, ტაფაზე მაღალი, ორთქლზე მომზადებული ომლეტი სოდაზე. ფრანგებს ძალიან გაუკვირდებათ, ასეთ კერძი რომ ნახონ და გაიგონ. რომ ეს ომლეტია. ეს უფრო კვერცხის სუფლეს ჰგავს... გააგრძელეთ კითხვა