როგორ აარჩიოთ სწორად ფქვილი, რომელი სახეობა რისთვის უნდა გამოიყენოთ - Gemrielia.ge

როგორ აარჩიოთ სწორად ფქვილი, რომელი სახეობა რისთვის უნდა გამოიყენოთ

როგორ გამოვა ბლინები, დიდწილად დამოკიდებულია ფქვილის სახეობასა და დაფქვაზე. ბლინების ფქვილი შეიძლება იყოს სხვადასხვა სახის: ხორბალი, ჭვავი, წიწიბურა, ბრინჯი, სიმინდი, შვრიის ფაფა, ბარდა.

ფქვილის ჯიშები

საუკეთესო ფქვილს აქვს თოვლივით თეთრი ფერი, ასევე მარკირება "უმაღლესი კლასი" - ეს არის გავრცელებული მცდარი წარმოდგენა.

უმაღლესი ხარისხის ხორბლის ფქვილი გამოიყენება პურ-ფუნთუშეულის გამოსაცხობად, საკონდიტრო შიგთავსის გარეშე. უმაღლესი ხარისხის ფქვილი გაწმენდილია მარცვლეულის ქერქისგან. ცომი სწრაფად ამოდის, მაგრამ მას აკლია კალიუმი, მაგნიუმი, B ვიტამინები, აქვს ცოტა წებოვანა.

უცხიმო ნამცხვრებისთვის კარგია პირველი კლასის ფქვილი. ნამცხვარი მდიდარი იქნება ფოსფორით და კალციუმით, ის უფრო ნელა გამოშრება.

მეორე კლასის ფქვილი იფქვება მარცვლის ნაჭუჭთან ერთად. მარცვლეულში არსებული ვიტამინები და მინერალები მასში სრულად არის დაცული! მაგრამ ცომი არ იქნება ძალიან აფუებული, ის ნელა ამოდის, თავად პროდუქტები სწრაფად ხდება გამომშრალი. მეორე კლასის ფქვილი გამოიყენება ბლინებისა და ფენქეიქების, ვაფლის, პელმენებისა და ვარენიკების მოსამზადებლად.

fqvili.jpg

ფქვილის ხარისხი

პრემიუმ ფქვილის ფერი უნდა იყოს განსაკუთრებულად თეთრი, ოდნავ კრემისებრი ელფერით. უხარისხო პროდუქტის ამოცნობა შესაძლებელია ფქვილში ცოტაოდენი წყლის დამატებით. მაღალი ხარისხის ფქვილი შეინარჩუნებს თეთრ ფერს, ხოლო დაბალი ხარისხის ფქვილი ცვლის მას. მოწითალო ელფერების არსებობა ფქვილში განპირობებულია ქატოს მინარევებით. მოლურჯო - არასრულად მომწიფებული მარცვლის გამოყენებით, ან სარეველების თესლის შერევით... გააგრძელეთ კითხვა