მხოლოდ ზეთის დასხმა არ კმარა... - როგორ შევწვათ სწორად გაყინული კატლეტი
ყველა დიასახლისმა არ იცის, როგორ უნდა შეიწვას სწორად გაყინული კოტლეტი და ნაგეთსი. ხშირად, ისინი ერთ შეცდომას უშვებენ: შეწვამდე ალღვობენ კოტლეტებს. შედეგად, შეწვის დროს ის იშლება და წებოვანი ხდება.
ჩვენ გასწავლით გაყინული ნახევარფაბრიკატების მომზადების სწორ წესს.
1. პირველ რიგში გეტყვით, რომ კოტლეტები (და სხვა ნახევარფაბრიკატები) არ უნდა გაადნოთ, უნდა დაიწყოთ შეწვა გაყინულ მდგომარეობაში. თუ ნახევარფაბრიკატი დნება, თქვენ მიიღებთ არა ულამაზეს მადისაღმძვრელ კერძს, არამედ წებოვან და ჩამონგრეულ უფორმო მასას.
2. ტაფა უნდა იყოს მაღალი და სახურავით. ეს შეინარჩუნებს ოპტიმალურ ტემპერატურას გაყინული საკვების მომზადებისთვის.
3. გაყინული კოტლეტების შეწვისას სახურავი ფრთხილად უნდა ახადოთ, რომ არ დაიწვათ: ხარშვის პროცესში ბევრი ორთქლი გამოვა.
4. შეწვამდე ტაფა მცენარეული ზეთით ძალიან კარგად უნდა იყოს გაცხელებული. მაღალი ტემპერატურა ხელს შეუწყობს ცილების დახვევას და სწრაფად წარმოიქმნება ოქროს ქერქი, შემდეგ კოტლეტები არ იშლება და შიგნით წვნიანი გახდება... გააგრძელეთ კითხვა