10 პროდუქტი სუპერმარკეტიდან, რომლის ჭამა არ არის საშიში ერთი წლის შემდეგ
ზოგიერთი საკვები რჩება საკვებად ვარგისად მრავალი წლის განმავლობაში - თუ, რა თქმა უნდა, სწორად ინახება.
გაყინული ხილი
ვარგისიანობის ვადა: 1 წელი
ხილი უნდა მიირთვათ ახალი. მაგრამ ამავდროულად, მოსავალი, რომელმაც სწრაფი გაყინვა განიცადა, არანაკლებ სასარგებლოა და კვლავ ჯანმრთელობისთვის მნიშვნელოვანი ვიტამინებისა და მინერალების წყაროა. ხილი შეიძლება ინახებოდეს საყინულეში ერთ წლამდე, შეინარჩუნოთ ყველა მათი სასარგებლო თვისება და გამოიყენოთ როგორც ნამცხვრის შიგთავსი, ან საფუძველი სმუზისთვის.
მწნილი ბოსტნეული
ვარგისიანობის ვადა: 2 წელი
ქილების მაღალი ხარისხის სტერილიზაცია, რომელიც ხორციელდება უსაფრთხოების ყველა სტანდარტის დაცვით, მარინადში დაკონსერვებული ბოსტნეული ვარგისია ორი წლის განმავლობაში მოხმარებისთვის. და გახსნის შემდეგაც კი, მწნილის ქილები შეიძლება ინახებოდეს მაცივარში თაროზე დაახლოებით თოთხმეტი დღის განმავლობაში.
თხილი
ვარგისიანობის ვადა: 2 წელი
ხელუხლებელი მარცვლები შეგიძლიათ მიირთვათ ორი წლის შემდეგ ჯანმრთელობისთვის ზიანის მიყენების გარეშე - იმ პირობით, რომ ისინი მთელი ამ ხნის განმავლობაში მაცივარში ინახებოდა. გამონაკლისი არის ნუში. ის შეიცავს ნაკლებ ცხიმს, მაგრამ მეტ ვიტამინს E-ს, რაც იმას ნიშნავს, რომ დროთა განმავლობაში ამ თხილს შეიძლება განუვითარდეს მჟავე გემო.
დაკონსერვებული ლობიო
შენახვის ვადა: რამდენიმე წელი
ლობიო , მოხარშული საკუთარ წვენში ან პომიდორში, დიდხანს ინარჩუნებს გემოს და არომატს. დაკონსერვებული ფორმით, მისი შენახვა შესაძლებელია რამდენიმე წლის განმავლობაში, მაგრამ წარმოების დღიდან ერთი წლის შემდეგ, ის იწყებს ტენიანობის დაკარგვას. და ამის შემდეგაც, ის შეიძლება გამოყენებულ იქნას როგორც ინგრედიენტი სალათის ან ბოსტნეულის ჩაშუშვისთვის.
ბალზამიანი ძმარი
ვარგისიანობის ვადა: 4 წელი
ბალზამიანი ძმარი სრულად ინარჩუნებს გემოს 3-4 წლის განმავლობაში. ერთადერთი პირობა: ის უნდა ინახებოდეს მშრალ და ბნელ ადგილას ბოთლში მჭიდროდ...განაგრძეთ კითხვა