რა უნდა გააკეთოთ თუ ქათამს უსიამოვნო სუნი აქვს? - Gemrielia.ge

რა უნდა გააკეთოთ თუ ქათამს უსიამოვნო სუნი აქვს?

ზოგჯერ ისეც ხდება, რომ მძიმე დღის შემდეგ სახლში საღამოს ბრუნდები და საჭმლის მომზადებისთვის ენერგია საერთოდ აღარ რჩება. და თქვენ უბრალოდ შედგით შეძენილი პროდუქტები მაცივარში მომდევნო დღისთვის. მეორე დღეს მაცივრიდან გამოიღეთ ხორცი, რომელიც გუშინ იყიდეთ და მას საკმაოდ უსიამოვნო სუნი ასდის.

მსგავსი შემთხვევების თავიდან ასაცილებლად, გირჩევთ, შეძენილი ქათამი პარკიდან პერგამენტში გადაიტანოთ, რათა ხორცმა "ისუნთქოს". მაგრამ შესაძლებელია თუ არა ქათმის გადარჩენა, რომელსაც არ ჰქონდა საკმარისი ჰაერი პარკში?

როგორც ირკვევა, რომ ქათმის უსიამოვნო სუნი ყოველთვის არ ნიშნავს იმას, რომ ხორცი გაფუჭდა. ეს შეიძლება იყოს პარკში ნადები პროდუქტის სუნი. ასეთი ხორცის გადარჩენა მაინც შეიძლება, თუ სპეციალურ მარინადს მოამზადებთ.

როგორ გადაარჩინოთ ხორცი საფეხურები:

გვირილის ნაყენი:

გვირილა აფთიაქიდან არის შესანიშნავი ანტისეპტიკი. სუფრის კოვზ მშრალ გვირილას დაასხით მდუღარე წყალი. გააჩერეთ ნაყენი 10-15 წუთის განმავლობაში. გააზავეთ ერთ ლიტრ ოთახის ტემპერატურის წყალში. ქათამს დაასხით ეს ნაყენი და გააჩერეთ ერთი საათი მაინც.

ნივრის მარინადი:

გახეხეთ ნივრის ექვსი კბილი. ქათმის ნაჭრებს გაუკეთეთ „ჯიბეები“ და მოათავსეთ მათში სამი კბილი ნივრის დაჭრილი კბილი. დარჩენილი სამი კბილი გაწურეთ ნივრის პრესით, დაამატეთ ცოტა დაფქული წიწაკა, მარილი და ნებისმიერი არომატული სანელებლები. ამ პასტით ქათამი კარგად შეიზილეთ. ჩადეთ თასში, გადააფარეთ საკვები პარკი და გააჩეროთ მაცივარში რამდენიმე საათით.

ნახშირი:

მას აქვს ძლიერი შთამნთქმელი თვისება, რომელიც ადვილად აქრობს ხორცის უსიამოვნო სუნს. გააცხელეთ ნახშირი ლითონის თასში. ქათმის ნაჭრები ჩაყარეთ ცხელ ნახშირში და დააფარეთ მჭიდრო სახურავი. აუცილებლად გადმოდგით ცეცხლიდან, რომ ქათამი არ დაიწვას. დატოვე დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში... განაგრძეთ კითხვა