5 ხრიკი შეფ-მზარეულისგან თუ როგორ უნდა აარჩიოთ საუკეთესო ნესვი - Gemrielia.ge

5 ხრიკი შეფ-მზარეულისგან თუ როგორ უნდა აარჩიოთ საუკეთესო ნესვი

მწიფე და ტკბილი ნესვის არჩევა არ არის რთული, მთავარია იცოდეთ რას უნდა მიაქციოთ ყურადღება სურნელოვანი ხილის შეძენისას. საფეხურები:

წესი პირველი - ტკბილი, წვნიანი არომატი:

მწიფე ნესვს აქვს დამახასიათებელი არომატი - ტკბილი, თაფლისა და ვანილის ნოტებით. თქვენ უნდა იგრძნოთ ნესვის სუნი "კუდის" და "ცხვირის" მიდამოში. მექანიკური დაზიანების არარსებობის შემთხვევაში ის იწყებს ლპობას ამ ადგილებიდან. ასევე ღირს ხილის კანის ფრჩხილით გახეხვა და მისი დაყნოსვა.

"მწვანე" ბალახის სუნი, ახალი და არა განსაკუთრებით გამოხატული, თანდაყოლილია მოუმწიფებელი ხილისთვის. ტკბილი, "მახრჩობელი", მჟავე ღვინის ნოტებით - ამბობს, რომ ნაყოფი გადამწიფებულია და, რა თქმა უნდა, დაიწყო ლპობა.

თუ ნაყოფი გარეგნულად მწიფედ მოგეჩვენებათ, მაგრამ სუნი საერთოდ არ აქვს, თავი შეიკავეთ ყიდვისგან.

წესი მეორე - ღეროს ტიპი:

ყუნწის ან „კუდის“ გარეგნობა ერთ-ერთი მთავარი კრიტერიუმია, რომლითაც მწიფე და ტკბილი საზამთროს შერჩევა ხდება. ნესვშიც ამას უნდა მიაქციოთ ყურადღება . სწორი "კუდი" - არის ძლიერი, სრულიად მშრალი, მოყავისფრო-კრემისფერი შეფერილობის, ობისა და ლპობის ოდნავი კვალის გარეშე. "ცხვირი" იგივე ფერის უნდა იყოს. ყურადღება მიაქციეთ მასაც, შეაფასეთ „სიმშრალე“ და პათოგენური მიკროფლორის არარსებობა.

მოჭრილი კუდი არის მრავალი არაკეთილსინდისიერი გამყიდველის ძველი ხრიკი, რომელიც ცდილობს დამალოს საქონლის შედარებით დაბალი ხარისხი...განაგრძეთ კითხვა