„ამ მეთოდით ხორცში მხოლოდ სასარგებლო ნივთიერებები რჩება“ - როგორ უნდა მოხარშოთ საქონლის ხორცი სწორად - Gemrielia.ge

„ამ მეთოდით ხორცში მხოლოდ სასარგებლო ნივთიერებები რჩება“ - როგორ უნდა მოხარშოთ საქონლის ხორცი სწორად

საქონლის ხორცის მომზადების ყველაზე ჯანსაღი გზა მისი მოხარშვაა. თუ დაიცავთ მარტივ წესებს, ხორცში დარჩება სასარგებლო ნივთიერებების მაქსიმუმი: მაღალი ხარისხის ხორცის ცილა, B ჯგუფის ვიტამინები, ასევე რკინა, თუთია და ამინომჟავები.

ინგრედიენტები:

  • ძროხის ან ხბოს ხორცი 80 გ.
  • პილპილი (შავი მარცვლები ) 5 გ.
  • დაფნის ფოთოლი 2 ც.

მომზადების წესი:

  • მოხარშული საქონლის ხორცის მოსამზადებლად უმჯობესია აიღოთ რბილი ნაჭერი. საქონლის ხორცის ასაკს ადვილად განასხვავებთ ფერის მიხედვით: რაც უფრო ბებერია ცხოველი, მით უფრო მუქია მისი ხორცი.

xorci2-1691667994.jpg

  • ხორცის ნაჭერი გაასუფთავეტ ზედმეტი ნაწილებისგან.

xorci3-1691668021.jpg

  • აადუღეთ დიდი რაოდენობით წყალი და ჩაყარეთ ხორცი მდუღარე წყალში - ასე შეინარჩუნებს სასარგებლო ნივთიერებების მაქსიმუმს. კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და შეამცირეთ სითბო ისე, რომ ბულიონის ზედაპირი მშვიდი დარჩეს. ამოიღეთ ქაფი და მოხარშეთ მინიმუმ საათნახევარი...განაგრძეთ კითხვა