„საკვებით ინტოქსიკაცია არა მხოლოდ ხორცპროდუქტებმა, არამედ სხვა საკვებმაც შეიძლება გამოიწვიოს...“ - რა ტიპის საკვები იწვევს ყველაზე ხშირად მოწამვლას?
საკვებით ინტოქსიკაცია არა მხოლოდ ხორცპროდუქტებმა, არამედ სხვა ტიპის საკვებმაც შეიძლება გამოიწვიოს.კვებითი მოწამვლის სიმპტომები შეიძლება განსხვავდებოდეს და იცვლებოდეს მსუბუქი დიარეიდან და ღებინებიდან სიცოცხლისთვის საშიშ სიმპტომებამდე.
მიუხედავად იმისა, რომ თქვენ ვერ ხედავთ, სად შეიძლება იმალებოდეს ინტოქსიკაციის გამომწვევი მიკრობები, შეგიძლიათ მიიღოთ ზომები მათთან კონტაქტის თავიდან ასაცილებლად.
9 სახის მიკრობი, რომელიც კვებით ინტოქსიკაციას იწვევს:
სალმონელა - ჩვეულებრივ ასოცირდება ცხოველურ პროდუქტებთან, როგორიცაა ქათამი, კვერცხი და რძე, მაგრამ უმ ბოსტნეულს და წყალსაც კი შეუძლია სალმონელას გადატანა. სალმონელოზის სიმპტომები იცვლება მსუბუქი გასტროენტერიტიდან, უფრო მძიმე და გახანგრძლივებულ დიარეამდე.
E. coli - E. coli ჩვეულებრივ ასოცირდებოდა არასაკმარისად მოხარშულ საქონლის ხორცთან, მაგრამ E. coli შესაძლოა გავრცელდეს წყლის საშუალებითაც. სიმპტომებია გულისრევა, დიარეა, ზოგჯერ სისხლიანი დიარეა, რაც დამოკიდებულია E. coli ტიპზე...განაგრძეთ კითხვა