„ცხელი საკვები უფრო ჯანსაღად ითვლება, ვიდრე ცივი...“ - 5 მიზეზი თუ რატომ უნდა მიირთვათ ცხელი კერძები
1. ცხელი საკვები უფრო ადვილად ასათვისებელია.
კვლევის მიხედვით, მონელების დროს თბილი საკვები ადვილად იშლება. ანუ ჩვენს ორგანიზმს არ უწევს დიდი შრომა მის მოსანელებლად. ეს კი ყველა საჭირო საკვები ნივთიერების შთანთქმის გასაღებია.
2. ცხელი საკვები უფრო ჯანსაღი და ჰიგიენურია
ცხელი საკვები უფრო ჯანსაღად ითვლება, ვიდრე ცივი. ეს გამოწვეულია თერმული დამუშავებით: ბევრი მიკრობი და ბაქტერია იღუპება მაღალი ტემპერატურისგან და იშლება ტოქსინები.
3. ცხელი საკვები ხელს უწყობს სხეულის ტემპერატურის რეგულირებას...განაგრძეთ კითხვა