„ბევრი ცხარე საკვები მდიდარია საკვები ნივთიერებებით და აქვს მრავალი კვებითი სარგებელი, თუმცა...“ - საზიანოა თუ არა ცხარე საკვების მიღება? - Gemrielia.ge

„ბევრი ცხარე საკვები მდიდარია საკვები ნივთიერებებით და აქვს მრავალი კვებითი სარგებელი, თუმცა...“ - საზიანოა თუ არა ცხარე საკვების მიღება?

ბევრი ცხარე საკვები მდიდარია საკვები ნივთიერებებით და აქვს მრავალი კვებითი სარგებელი.

მაგალითად, წიწაკა ჩილი არის ვიტამინების E, A, B6, K, ასევე რკინისა და უჯრედისის შესანიშნავი წყარო. ხოლო სანელებლებს, როგორიცაა ჩილი, კურკუმა, კაიენი და შავი პილპილი, აქვთ ანთების საწინააღმდეგო თვისებები.

თუ მოგწონთ ცხარე საკვების გემო და ის არ გიღიზიანებთ კუჭს, დიეტოლოგების აზრით, მათზე უარის თქმის საფუძველი არ არსებობს:

წიწაკა ჩილი ასევე შეიცავს ნაერთს, რომელსაც ეწოდება კაპსაიცინი, რომელიც ამცირებს ანთებას და ტკივილს.

„კაპსაიცინი ასევე ხელს უწყობს გულის დაავადების რისკის შემცირებას, არტერიული წნევის რეგულირებას და ქოლესტერინის დაქვეითებას“ - ამბობს დიეტილოგი ზეიტლინი.

შეიძლება ცხარე საკვები დაგეხმაროთ წონის დაკლებაში?...განაგრძეთ კითხვა