„გავლენას ახდენს მთელ ნერვულ სისტემაზე, მათ შორის ტვინზე“ - 9 საკვები, რომლის მეორე დღეს გაცხელება საშიშია - Gemrielia.ge

„გავლენას ახდენს მთელ ნერვულ სისტემაზე, მათ შორის ტვინზე“ - 9 საკვები, რომლის მეორე დღეს გაცხელება საშიშია

არის საკვები, რომელიც საერთოდ არ უნდა გაცხელდეს.და არის ისეთებიც, რომლებიც საჭიროებენ მოსამზადებელ ეტაპს.

1. ბრინჯი

ბრინჯი უყვარს ბაქტერიას Bacillus cereus. პროდუქტი უნდა მომზადდეს კარგად-წინააღმდეგ შემთხვევაში მისი სპორები დარჩება. თუ კერძი ორ საათში მაცივარში არ შედგით, მიკრობები გამრავლდება. მიკროტალღური ღუმელი მათ არ კლავს: ისინი სხეულში შესვლისთანავე მოწამვლას გამოიწვევს. ინტოქსიკაციის უდავო ნიშნებია ღებინება და დიარეა ჭამიდან რამდენიმე საათის შემდეგ.

2. კვერცხი

მოხარშული კვერცხი ინახება მაცივარში არა უმეტეს ერთი დღის განმავლობაში. გაციების შემდეგ მათი გაცხელება აღარ შეიძლება, წინააღმდეგ შემთხვევაში ცილა იჟანგება და კანცეროგენული ხდება.

3. სოკო

გაცხელებული სოკო უსიამოვნოა საჭმელად - მაგრამ ეს არ არის ყველაზე ცუდი. კვერცხის მსგავსად, ცილა იშლება და მის ადგილს იკავებს დაჟანგვის საშიში პროდუქტები...განაგრძეთ კითხვა