მარტივი ხერხი თუ როგორ უნდა აარჩიოთ გემრიელი "შპროტი"
მადისაღმძვრელ შპროტებზე (ქარსალა) დიდი მოთხოვნაა. ჩვენ ვიყენებთ მათ სალათების, სენდვიჩების დასამზადებლადაც.
აღნიშვნები შეფუთვაზე:
თქვენ შეგიძლიათ აირჩიოთ უგემრიელესი შპროტი შეფუთვაზე დაკვირვებით. არსებობს ორი სახის თევზის კონსერვი - ექსტრა და პირველი კლასის. ექსტრა კლასის შპროტი მზადდება ცხიმებითა და ვიტამინებით მდიდარი ბალტიისპირეთის "კეთილშობილური" თევზით, ხოლო პირველი კლასის პროდუქტში გამოიყენება პატარა და იაფი თევზი.
არასოდეს იყიდოთ შპროტი, თუ ქილა დეფორმირებული ან გაფართოვებულია. ამ დაკონსერვებულმა საკვებმა შეიძლება გამოიწვიოს მოწამვლა.
ასევე მოიძიეთ ინფორმაცია კონსერვის წარმოების ადგილის შესახებ. თუ შპროტი იწარმოებოდა ქარხანაში, რომელიც მდებარეობს სანაპირო ზონიდან შორს, მაშინ ისინი, სავარაუდოდ, იყენებენ გაყინულ ნედლეულს. ასეთ დაკონსერვებულ საკვებში ხდება ლიპიდების დაჟანგვა და თევზი დაიწყებს დაშლას სანამ ჯერ კიდევ ქილაშია.
შეფუთვაზე მოძებნეთ Baltic Premium Fish-ის სიმბოლო - ეს ხარისხის ნიშანი გარანტიას იძლევა, რომ შეირჩევა საუკეთესო თევზი შიგნით.
რომელი შპროტია ყველაზე გემრიელი? ტრადიციულად, ლატვიური ან რიგის შპროტი საუკეთესოდ ითვლება - სწორედ ამ ქვეყანაში გამოიგონეს ეს კონსერვი.
შემადგენლობა:
მაღალი ხარისხის შპროტი მზადდება მხოლოდ სამი ინგრედიენტისგან: შებოლილი თევზი, მარილი და მზესუმზირის ზეთი. თუ ქილაზე ათეული არომატი და კონსერვანტია ჩამოთვლილი, უმჯობესია უარი თქვათ შეძენაზე...განაგრძეთ კითხვა