შეფების 3 საიდუმლო - როგორ გავხადოთ კერძები ათჯერ უფრო გემრიელი
იდეალური სტეიკი
სტეიკი სწორად უნდა მოხარშოთ ორ ეტაპად. ხორცი შეწვამდე კარგად მოაყარეთ მარილი - ზღვის მარილი. შემდეგ, მაღალ ცეცხლზე ან ძალიან ცხელ ტაფაზე წვეთი ზეთი დაამატეთ, ასევე როზმარინი და ნიორი. შეწვით სტეიკი 2 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ 10-12 წუთი. დააბრუნეთ ცეცხლზე და კვლავ შეწვით სტეიკი თითოეულ მხარეს 1 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით ცეცხლიდან და დააფარეთ ფოლგა ან თეფში. გააჩერეთ კიდევ 1 წუთი, დაჭერით და მოაყარეთ ახლად დაფქული წიწაკა. მიირთვით გემრიელად!
ხორცის წვნიანი
ბევრი დიასახლისი, როცა ხორცს მოსახარშად ამზადებს, მას ბოსტნეულს უმატებს. ჩემი გამოცდილება ვარაუდობს, რომ ამ შემთხვევაში ბულიონი შეიძენს ბოსტნეულის არომატს. ამიტომ, თუ გსურთ მიიღოთ გემრიელი, კონცენტრირებული ხორცის ბულიონი, არ გჭირდებათ ბოსტნეული, გარდა ძალიან პატარა ნაჭრებისა. განსაკუთრებით მაშინ, როცა კარგ საქონლის ან ცხვრის ხორცს ამზადებ. მაგრამ აუცილებლად დაამატეთ დაფნის ფოთოლი.
როცა გემრიელ ბულიონს მიიღებთ, არავითარ შემთხვევაში არ უნდა მოათავსოთ მასში მარცვლეული ან ფქვილის პროდუქტები. რადგან ბულიონი გემოს იცვლის. ყოველთვის ასე ვაკეთებ: ბრინჯს ან მაკარონს ცალ-ცალკე ვამზადებ და შემდეგ წვნიანს ვამატებ. ბოსტნეულსაც ცალ-ცალკე ვაკეთებ, ასე გემოს ინარჩუნებს. თეფშში ვდებ და ხორცის მსუყე ბულიონით ვავსებ. წვნიანი ძალიან გემრიელი გამოდის.
კოტლეტები
იმისთვის, რომ კოტლეტები ფუმფულა და წვნიანი იყოს, დაფქულ ხორცს ქატო უნდა დაუმატოთ (ამისთვის უმჯობესია ქათმის ან ინდაურის ხორცი გამოვიყენოთ) და გამოვაცხოთ ღუმელში. ქატო ადიდებს და ხელს უშლის ხორცის წვენის გაჟონვას; კოტლეტი ძალიან წვნიანი და ოქროსფერი გამოდის.