სასარგებლოა თუ არა უცხიმო რძის პროდუქტები? - Gemrielia.ge

სასარგებლოა თუ არა უცხიმო რძის პროდუქტები?


დიეტოლოგები გვარწმუნებენ, რომ მთავარ საფრთხეს ორგანიზმისთვის წარმოადგენს ე.წ. დაფარული კალორიები. ბევრი ფიქრობს, რომ თუ უცხიმო ხაჭოს, იოგურტს და ა.შ. მიირთმევს, წონა თავისით გაქრება. ასე არ არის. სინამდვილეში ცხიმი დანაყრების შეგრძნებას ახანგრძლივებს. უცხიმო რძის პროდუქტის მიღებისას კი მალე გვშივდება კვლავ მივირთმევთ ამ უცხიმო იოგურტს, ხაჭოს და ა.შ. პროდუქტები 0% ცხიმით პრაქტიკულად არ ანაყრებს ორგანიზმს. დიდი რაოდენობით მირთმევისას კი მეტ კალორიას ვიღებთ, რადგან ისინი, როგორც წესი გემოს გასაუმჯობესებელ დანამატებს შეიცავენ. უცხიმო პროდუქტებით კვების დროს, ჩვენ დაახლეობით 250 ზედმეტ კკალ-ს ვიღებთ.

არსებობს მეორე საკითხიც: შესაძლოა ბევრმა არ იცოდეს, რომ კალციუმი ორგანიზმში შეითვისება სწორედ ცხიმისშემცველი რძის პროდუქტისგან. რძის ცხიმი ჯანმრთელობისთვის სასარგებლოა, ის არ რჩება ორგანიზმში ცხიმოვანი უჯრედების სახით.