„ამ მეთოდებით მწვანილი 2 თვემდე გაძლებს და არც გემოს დაკარგავს“ - მარტივი ხრიკები თუ როგორ შევინახოთ პროდუქტი - Gemrielia.ge

„ამ მეთოდებით მწვანილი 2 თვემდე გაძლებს და არც გემოს დაკარგავს“ - მარტივი ხრიკები თუ როგორ შევინახოთ პროდუქტი

როდესაც ცივი ამინდი მოდის, ჩვენ ვიწყებთ ვიტამინებით მდიდარი ახალი მწვანილის დაფასებას. სამწუხაროდ, უმეტეს შემთხვევაში მაცივარში დიდხანს ვერ ინახება. რამდენიმე დღის შემდეგ მწვანილი ბნელდება და ხმება. მისი სწრაფად გაფუჭების თავიდან ასაცილებლად, თქვენ უნდა იცოდეთ როგორ შეინახოთ მწვანილი რაც შეიძლება დიდხანს. სწორი მიდგომით და მეთოდებით, თქვენ შეგიძლიათ მწვანილი 2 თვემდე შეინახოთ.

რა უნდა გააკეთოთ იმისთვის, რომ მწვანილმა უფრო დიდხანს გაძლოს და არომატიც შეინარჩუნოს:

მეთოდი #1

მწვანილის გაფუჭების თავიდან ასაცილებლად, გადაიტანეთ ისინი ქაღალდის პირსახოცებში, რომ ზედმეტი ტენიანობა აითვისოს. მწვანილი კარგად გარეცხეთ და კარგად გააშრეთ. მოათავსეთ კონტეინერში, რომლის ძირი დაფარულია ქაღალდის პირსახოცით. ზემოდან მოათავსეთ პირსახოცების კიდევ ერთი ფენა. კონტეინერის სახურავი მჭიდროდ დაახურეთ და შედგით მაცივარში. ასე მწვანილი მწვანილი 14 დღემდე გაძლებს.

1-1700470825.jpg

მეთოდი #2

მეორე მეთოდი ძალიან განსხვავდება მისი წინამორბედისგან. ის უფრო ჰგავს ჭიქებში მწვანილის შენახვის მეთოდს. არ გააშროთ მწვანილი. წყალში დასველებულ ქაღალდის პირსახოცზე დადეთ სველი მწვანილი. შეფუთეთ პროდუქტი მასში. მწვანილი მოათავსეთ ჩანთაში ან კონტეინერში და შედეთ მაცივარში. ამ გზით მწვანილმა შეიძლება გაძლოს ორ თვემდე. ამ ხნის განმავლობაში მწვანილი არ დაიწყებს ლპობას და არ დაობდება.

თუ არ გსურთ მწვანილის ასე შენახვა და ამ მეთოდებით სარგებლობა, მაშინ უპირატესობა მიანიჭეთ პლასტმასის ჭურჭელში შეფუთულ პროდუქტს. ამ ფორმით შენახვისას ის არ ფუჭდება ისე სწრაფად. თუ გსურთ მთელი კვირის განმავლობაში მიირთვათ ახალი მწვანილი, შეიძინეთ ისინი ასეთ შეფუთვაში და ნუ მიიღებთ დამატებით ზომებს.