"მოამზადეთ ამ სალათებიდან ერთ-ერთი მაინც და თქვენ კარგი წელი გექნებათ" - ჩინური კალენდრის მიხედვით რა უნდა დავახვედროთ დრაკონს ახალ 2024 წელს?
ახალი 2024 წლის სიმბოლო მწვანე ხის დრაკონია. სადღესასწაულო სუფრაზე მრავალფეროვანი კერძები და საჭმელები უნდა იდოს. გაითვალისწინეთ, რომ სალათების მომზადებისას დაკონსერვებულის ნაცვლად ყოველთვის აირჩიეთ ახალი ინგრედიენტები, რადგან დრაკონს ყველაფერი ახალი უყვარს და ასევე ნუ შეგეშინდებათ ექსპერიმენტების და გემოს ახალი კომბინაციების გამოცდა.
ჩინური კომბოსტოს სალათი ქათმით
მარტივი, მაგრამ ძალიან გემრიელი კერძი ორიგინალური სოუსით.
ინგრედიენტები:
- ქათმის ფილე - 110 გ.
- სეზამის მარცვლები - 2 ჩ.კ.
- ჩინური კომბოსტო - 1 თავი
- ბულგარული წიწაკა - 1 ც.
- ხახვი - 1 ც.
- ტკბილი სიმინდი - 3 ს.კ.
ყველის ბურთულებისთვის:
- ბერძნული ყველი - 45 გრამი
- ნიორი - 1 კბილი
- რეჰანი - გემოვნებით
- კამა - გემოვნებით
ხრაშუნა პურის კუბიკებისთვის („სუხარიკები“):
- თეთრი პური - 2 ნაჭერი
- მზესუმზირის ზეთი - 2 ს.კ. ლ.
- სუნელები - გემოვნებით
- ნიორი - 1 კბილი
გასაფორმებლად:
- მაიონეზი - 2-3 ს.კ. ლ.
- სოიოს სოუსი - 1 ს.კ. ლ.
- ნიორი - 1 კბილი
- მანდარინი - 3 ნაჭერი
მომზადების წესი:
- „სუხარიკების“ გასაკეთებლად პური დავჭრათ ერთ ნახევარი სანტიმეტრის კუბებად. მცენარეულ ზეთს დაუმატეთ ნიორი, არომატული მწვანილი და მარილი. პურის ნაჭრები მოათავსეთ საცხობ ფორმაში, დაასხით მასა ზემოდან და აურიეთ. გამოაცხვეთ ღუმელში დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში, დროდადრო აურიეთ.
- ქათმის ხორცი დავჭრათ თხელ ზოლებად. დაუმატეთ მარილი და სეზამის მარცვლები. შეწვით მაღალ ცეცხლზე ხუთი წუთის განმავლობაში, არ დაიწვას.
- ჩინური კომბოსტო და ბულგარული წიწაკა დავჭრათ თხელ კუბებად.
- ყველის ბურთულების მოსამზადებლად აიღეთ დარბილებული ყველი, შეურიეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი და ნიორი. მიღებული მასისგან გააკეთეთ ხელით ბურთები.
- დრესინგისთვის შეურიეთ ინგრედიენტები: მაიონეზი, დაჭყლეტილი ნიორი, სოიოს სოუსი და მანდარინის წვენი.
- შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი. ზემოდან მოათავსეთ ყველის ბურთულები და „სუხარიკები“ და ზემოდან მოასხით სოუსი.
სალათი „ბროწეულის სამაჯური“
ელეგანტური და ადვილად მოსამზადებელი საახალწლო თემატური სალათი.
ინგრედიენტები:
- საქონლის ხორცი - 270 გრამი
- სტაფილო - 1 ც.
- ჭარხალი - 1 ც.
- კარტოფილი - 2 ც.
- კვერცხი - 2 ც.
- ხახვი - 1 ც.
- ბროწეული - 1 ც.
- მაიონეზი - 2-3 ს.კ. ლ.
- მცენარეული ზეთი - გემოვნებით
- მარილი - მწიკვი
მომზადების წესი:
- მოხარშეთ ხორცი, ყველა ბოსტნეული და კვერცხი.
- გაფცქვენით და დაჭერით ხახვი, შეწვით მზესუმზირის ზეთში.
- ბოსტნეული გახეხეთ საშუალო სახეხზე.
- ხორცი დავჭრათ პატარა კუბებად.
- მოათავსეთ ჭიქა ბრტყელი ფართო ფირფიტის შუაში.
- მინის ირგვლივ მოათავსეთ სტაფილო, შემდეგ წაუსვით მაიონეზი და დაუმატეთ საქონლის ხორცი, კვლავ წაუსვით მაიონეზი.
- მოვაყაროთ კარტოფილის ფენა, მაიონეზის ფენა, ჭარხლის ნახევარი, ისევ მოვასხათ სოუსი და მოვაყაროთ ხახვი.
- დაუმატეთ დანარჩენი ძროხის ხორცი, შემდეგ გახეხილი კვერცხი და დარჩენილი ჭარხალი.
- ზემოდან წაუსვით მაიონეზი და მორთეთ ბროწეულის მარცვლებით.
- სუფრასთან მიტანამდე ჭიქა თეფშს შუადან ამოიღეთ.
ტაილანდური დრაკონის სალათი
ეს ცხარე კერძი მოეწონება როგორც სტუმრებს, ასევე წლის სიმბოლოს.
ინგრედიენტები:
- საქონლის ხორცი - 1 კგ
- პომიდორი - 2-3 ც.
- ახალი კიტრი - 3 ც.
- ბულგარული წიწაკა - 2 ც. (ყვითელი და მწვანე)
- სოიოს სოუსი - გემოვნებით
- ზეითუნის ზეთი - გემოვნებით
- ოხრახუში - დეკორაციისთვის
- ხახვის ბუმბული - გემოვნებით
- ნიორი - 1 კბილი
- ხახვი - 1 ც.
- მარილი - გემოვნებით
- წიწაკა - გემოვნებით
მომზადების წესი:
- კიტრი დავჭრათ ნაჭრებად და მოვაყაროთ ცოტა მარილი.
- მოამზადეთ მარინადი სოიოს სოუსის, ზეითუნის ზეთის, დაქუცმაცებული ნივრის, მარილისა და პილპილისგან. საქონლის ხორცი მოვხარშოთ და გავაციოთ, შემდეგ დავჭრათ ნაჭრებად. ხორცი დაამარინადეთ.
- ხახვი დავჭრათ კუბიკებად, დავჭრათ ორი ფერის ბულგარული წიწაკა და შევწვათ ტაფაში.
- პომიდორი დავჭრათ ნაჭრებად და ამოვიღოთ თესლი.
- წვრილად დაჭერით ოხრახუში და მწვანე ხახვი.
- მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი სალათის თასში და აურიეთ.
ასევე დაგაინტერესებთ: