"ამცირებს კიბოს რისკს, სასარგებლოა მხედველობისთვის..." - რა სასარგებლო თვისებები აქვს ხურმას ორგანიზმისთვის
ხურმა - გემრიელიცაა და სასარგებლოც:
1. ამცირებს კიბოს რისკს და სასარგებლოა მხედველობისთვის
ხურმაში უფრო მეტი ბეტა-კაროტინია, ვიდრე სტაფილოში. ეს არის პროვიტამინი A, ძლიერი ანტიოქსიდანტი, რომელიც პასუხისმგებელია სხეულის უჯრედების განახლებაზე. ბეტა-კაროტინი ასევე ხელს უშლის სიმსივნეების გაჩენას და ხელს უწყობს კანისა და ლორწოვანი გარსების ეპითელიუმის რეგენერაციულ პროცესებს. ის ასევე ხელს უწყობს მხედველობის შენარჩუნებას.
კვლევებმა აჩვენა, რომ ბეტა-კაროტინით მდიდარი საკვების მიღება ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის პრობლემების და ფილტვებში და ნაწლავებში ავთვისებიანი ნეოპლაზმების რისკს. ნივთიერება ხელს უწყობს ნორმალურ მეტაბოლიზმს.
2. აძლიერებს იმუნურ სისტემას და ამცირებს ანთებას
ხურმა შეიცავს უამრავ C ვიტამინს, რომელიც კარგია იმუნური სისტემისთვის. ეს ვიტამინი ასევე აუმჯობესებს რკინის შეწოვას: ვისაც ანემია აწუხებს, აუცილებლად უნდა მიიღოს. ხოლო P ვიტამინთან ერთად (ასევე გვხვდება ხურმაში) ვიტამინი C დადებითად მოქმედებს სისხლძარღვებზე.
ვიტამინი C ამცირებს ორგანიზმში ანთების დონეს. ეს დაადასტურა მალაიზიაში ჩატარებულმა კვლევამ, რომელშიც მონაწილეობდა ორმოცდაათზე მეტი სიმსუქნე პაციენტი.
3. ეხმარება გაუმკლავდეს შეშუპებას
ხურმა სასარგებლოა მათთვისაც, ვისაც მაღალი წნევა და შეშუპება აწუხებს. ამ შემთხვევაში კალიუმი ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ზედმეტი სითხის გამოდევნას...განაგრძეთ კითხვა