როგორ მოვამზადოთ სპაგეტის სოუსი: 3 მარტივი რეცეპტი
იცით, რატომ არ დაიღალნენ იტალიელები მაკარონის მირთმევით საუკუნეების განმავლობაში? ეს იმიტომ ხდება, რომ ისინი მუდმივად აზავებენ მას სხვადასხვა სოუსებით. ადგილობრივი დიასახლისები დიდ დროს უთმობენ სხვადასხვა საუსების მომზადებას.
თუ ფიქრობთ, რომ ორიგინალური იტალიური მაკარონის სოუსები ძალიან რთულია ყოველდღიური მომზადებისთვის, ძალიან ცდებით. ჩვენ გთავაზობთ სწრაფი და მარტივი სოუსების რეცეპტებს, რომლებიც თქვენს მაკარონს ნამდვილ რესტორნის კერძად აქცევს. გაეცანით რეცეპტებს და დაიწყეთ მომზადება!
ნაღების საოუსი
ინგრედიენტები:
- 150 გრ კარაქი
- 100 მლ კრემი
- 1 კვერცხის გული
- 200 გრ პარმეზანი
- 0,5 ლ რძე
- 2 სკ. ხორბლის ფქვილი100 გრ სტაფილო
მომზადების წესი:
სქელძირიან ქვაბში გაადნეთ კარაქი. დაუმატეთ ფქვილი და დააცადეთ სანამ ოქროფერ შეფერილობას არ მიიღებს. შემდეგ ნელ-ნელა დაასხით რძე თხელი ნაკადით. განუწყვეტლივ ურიეთ 10 წუთამდე.
ახლა ქვაბს დაუმატეთ ნაღები, წვრილად გახეხილი ყველი და უმი კვერცხის გული, მარილი და პილპილი გემოვნებით. სოუსი მიიყვანეთ ადუღებამდე და შემდეგ დაუმატეთ წვრილად გახეხილი სტაფილო. სოუსიც მზადაა!
სოკოს სოუსი
ინგრედიენტები:
- 0,5 კგ შამპინიონები
- 5 სკ. კარაქი
- 3 სკ. ზეითუნის ზეთი
- 2 ხახვი
მომზადების წესი:
გააცხელეთ ღრმა სქელძირიან ქვაბში და ჩაასხით ზეთი, მასში მოვშუშოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. შემდეგ, დაამატეთ დაჭრილი სოკო ქვაბში და კარგად აურიეთ, შეწვით სანამ ტენიანობა არ აორთქლდება. ახლა კარაქი დაამატეთ ქვაბში. სოუსს დაუმატეთ მარილი და პილპილი და მოურიეთ. დრესინგი აადუღეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 8 წუთის განმავლობაში, ამ დროის განმავლობაში უნდა შესქელდეს.
ტომატის სოუსი
ინგრედიენტები:
- 0,5 კგ საქონლის ხორცი
- 0,5 კგ პომიდორი
- 2 ტკბილი წიწაკა
- 2 ხახვი
- 1 სკ.ბაზილიკა
- 5 კბილი ნიორი
- 2 სკ. საჰარა
- 1 ჩკ. ორეგანო
- 3 სკ. ზეითუნის ზეთი
მომზადების წესი:
სქელძირიან ქვაბში გავაცხელოთ ზეითუნის ზეთი. დაუმატეთ ხორცი და შეწვით, აურიეთ, სანამ არ მივა ოქროსფერ შეფერილობამდე. შემდეგ ქვაბში მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი და ბულგარული წიწაკა. მოხარშეთ ხორცი და ბოსტნეული დაახლოებით 7 წუთის განმავლობაში, რეგულარულად ურიეთ. სოუსს დაამატეთ ბლენდერში დაჭრილი პომიდორი (ახალიც და დაკონსერვებულიც საკუთარ წვენში), შაქარი და მწვანილი. მარილისა და პილპილის ნარევი გემოვნებით. სოუსი ადუღეთ 40 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე, სანამ არ გახდება სქელი. არ არის საჭირო ქვაბის სახურავით დაფარვა.