3 მარტივი იდეა შოკოლადის უგემრიელესი დესერტების მოსამზადებლად - Gemrielia.ge

3 მარტივი იდეა შოკოლადის უგემრიელესი დესერტების მოსამზადებლად

ეჭვგა­რე­შეა, შო­კო­ლა­დი ერთ-ერ­თია იმ ჯა­დოს­ნურ სი­ა­მოვ­ნე­ბას შო­რის, რო­მელ­საც შე­უძ­ლია ჩვენ­ში მხი­ა­რუ­ლი ემო­ცი­ე­ბის გაღ­ვი­ძე­ბა. მას ხში­რად ბედ­ნი­ე­რე­ბის, სი­ა­მოვ­ნე­ბი­სა და ნე­ტა­რე­ბის ელექ­სირს უწო­დე­ბენ. დრო­თა გან­მავ­ლო­ბა­ში, შო­კო­ლა­დი ჩვე­ნი ცხოვ­რე­ბის გა­ნუ­ყო­ფელ ნა­წი­ლად იქცა და მისი გა­მო­ყე­ნე­ბა კუ­ლი­ნა­რი­ა­ში, გან­სა­კუთ­რე­ბით დე­სერ­ტებ­ში, უსას­რუ­ლო შთა­გო­ნე­ბის წყა­რო გახ­და, შეფ-მზა­რე­უ­ლე­ბი­სა და გურ­მა­ნე­ბის­თვის მთე­ლი მსოფ­ლი­ოს მას­შტა­ბით.

რძი­ა­ნი­დან მწა­რემ­დე, თეთ­რი­დან ვარ­დის­ფრამ­დე, შო­კო­ლა­დის დე­სერ­ტე­ბის სამ­ყა­რო გთა­ვა­ზობთ გე­მო­სა და ტექ­სტუ­რის გა­სა­ო­ცარ მრა­ვალ­ფე­როვ­ნე­ბას. კლა­სი­კუ­რი შო­კო­ლა­დის ნამ­ცხვრე­ბი­დან და ტორ­ტე­ბი­დან და­წყე­ბუ­ლი, ეგ­ზო­ტი­კუ­რი შო­კო­ლა­დის ტრი­უ­ფე­ლე­ბით და მუ­სე­ბით დამ­თავ­რე­ბუ­ლი, ეს უგემ­რი­ე­ლე­სი კერ­ძე­ბი არა მხო­ლოდ აღაფრ­თო­ვა­ნებს ჩვენს გე­მოვ­ნე­ბას, არა­მედ დახ­ვე­წი­ლი გე­მოვ­ნე­ბის სამ­ყა­რო­ში გვა­მოგ­ზა­უ­რებს.

გთა­ვა­ზობთ 3 მარ­ტი­ვი და ძა­ლი­ან გემ­რი­ე­ლი შო­კო­ლა­დის დე­სერ­ტის რე­ცეპტს, რო­მე­ლიც შე­გიძ­ლი­ათ თა­ვად მო­ამ­ზა­დოთ:

შო­კო­ლა­დის ორ­ცხო­ბი­ლა სა­ნე­ლებ­ლე­ბით

1-1708337765.jpeg

არო­მა­ტუ­ლი შო­კო­ლა­დის ორ­ცხო­ბი­ლე­ბი გან­სა­კუთ­რე­ბით გემ­რი­ე­ლია რძეს­თან ერ­თად და ბავ­შვებ­საც ძა­ლი­ან უყ­ვართ.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • რძი­ა­ნი შო­კო­ლა­დი 120 გ.
  • შავი მწა­რე შო­კო­ლა­დი 80 გ.
  • ქათ­მის კვერ­ცხე­ბი 2 ც.
  • კა­რა­ქი 30 გ.
  • ფქვი­ლი 75 გ.
  • გა­მა­ფხვი­ე­რე­ბე­ლი 1 ჩ/კ.
  • დაფ­ქუ­ლი სა­ნე­ლებ­ლე­ბი 3 გ.
  • შაქ­რის ფხვნი­ლი 85 გ.
  • ფორ­თოხ­ლის ცედ­რა გე­მოვ­ნე­ბით
  • კა­კაო 15 გმწიკ­ვი მა­რი­ლი

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. ოთა­ხის ტემ­პე­რა­ტუ­რის კვერ­ცხე­ბი შა­ქარ­თან ერ­თად ათ­ქვი­ფეთ სქელ, ფუმ­ფუ­ლა მა­სად.
  2. ცომს და­უ­მა­ტეთ კა­კა­ო­ი­ა­ნი ფქვი­ლი, სა­ნე­ლებ­ლე­ბი და გა­მა­ფხვი­ე­რე­ბე­ლი. (დაფ­ქუ­ლი ჯან­ჯა­ფი­ლი, და­რი­ჩი­ნი, ვარ­სკვლა­ვუ­რი ანი­სი, კარ­და­მო­ნი, მი­ხა­კი).
  3. გა­ად­ნეთ შო­კო­ლა­დი კა­რაქთან ერ­თად და და­უ­მა­ტეთ ცომს. ბო­ლოს და­უ­მა­ტეთ ფორ­თოხ­ლის ცედ­რა და აუ­რი­ეთ.⠀
  4. ცომი სა­კონ­დიტ­რო ტო­მა­რა­ში ჩა­დეთ და გა­ა­კე­თეთ 3-5 სმ-იანი ბრტყე­ლი პორ­ცი­ე­ბი პერ­გა­მენ­ტი­ან სა­ცხობ სინ­ზე. გა­მო­ა­ცხვეთ 175°C-ზე 8-12 წუ­თის გან­მავ­ლო­ბა­ში...განაგრძეთ კითხვა