რა ემართება ორგანიზმს შაქრის რაციონიდან გამორიცხვის შემდეგ?
წონის ნორმალიზებისთვის ბევრი დიეტოლოგი გვირჩევს უარი ვთქვათ უსარგებლო საკვებზე: ფასტფუდზე, ცომეულზე, ზედმეტად დამუშავებულ საკვებზე.შაქარზე უარის თქმაც ამ ჩამონათვალშია, მაგრამ რა ხდება ამ დროს ორგანიზმს?
როგორ მოქმედებს შაქარზე უარი სხეულზე?
შაქრის რაციონიდან გამორიცხვა დადებითად მოქმედებს ორგანიზმზე. ადამიანს მეტი ენერგია აქვს, უმჯობესდება განწყობა და კოგნიტური ფუნქციები.
შაქრის, მათ შორის გლუკოზის, ფრუქტოზის და საქაროზის მიღების გარეშე, ორგანიზმი იღებს ენერგიას რთული ნახშირწყლებიდან და ადამიანი იღებს უფრო მაღალ ხარისხს და ხანგრძლივ „საწვავს“.
ასევე, არ არის სისხლში შაქრისა და ინსულინის მკვეთრი მატება, შეშუპება ქრება და უმჯობესდება კოგნიტური ფუნქციები.
კალორიული დეფიციტის ფონზე, რაც იწვევს შაქრისგან თავის შეკავებას, ადამიანი იწყებს წონის დაკლებას.
რა არის მარტივი და რთული ნახშირწყლები?
ზოგადად, ნახშირწყლები არის ორგანული ნაერთები, რომლებიც ადამიანებისთვის ენერგიის ერთ-ერთი მთავარი წყაროა.
არსებობს მარტივი ნახშირწყლები, რომლებიც შედგება ერთი ან ორი შაქრისგან. რთული ნახშირწყლები შედგება სამი ან მეტი შაქრისგან და მდიდარია ბოჭკოებით.
რთული ნახშირწყლები ხელს უწყობს იმუნიტეტის ჩამოყალიბებას და ნორმალურ ფუნქციონირებას...განაგრძეთ კითხვა