აუცილებლად უნდა დაიცვათ ეს წესი - როგორ მომზადებული კვერცხია ბავშვისთვის ყველაზე სასარგებლო და რამდენი კვერცხი შეიძლება ჭამოს მოზარდმა?
კვერცხს ბევრი სასარგებლო თვისება აქვს, მაგრამ ბავშვის მენიუში ის მოგვიანებით და მკაცრი თანმიმდევრობით ჩნდება: ჯერ გული, შემდეგ ცილა. რატომ ვიცავთ ამ წესს და როგორ უნდა მოამზადოთ კვერცხი, რომ ბავშვმა მისგან მაქსიმალური სარგებელი მიიღოს.
რა ასაკში შეგიძლიათ მისცეთ ბავშვს კვერცხი?
კვერცხი ცხიმებს, ცილებს, ვიტამინებს, ბეტა-კაროტინს, კალციუმს, ფოსფორს, რკინას და სხვა მიკროელემენტებს შეიცავს.
ზოგიერთი სასარგებლო ნივთიერება ცილაშია, ზოგი კი ყვითრში, ამიტომ მათ შორის განსხვავება მნიშვნელოვანია. კვერცხის ცილა იდეალურად ითვლება: ის თითქმის მთლიანად შეიწოვება და საჭმლის მომნელებელ სისტემას ტვირთად არ აწვება.
ის ასევე შეიცავს აუცილებელ ამინომჟავების ოპტიმალურ კომპლექტს, რომლებიც არ სინთეზირდება ჩვენს ორგანიზმში. ამ თვისებების წყალობით, კვერცხის ცილას დიეტური პროდუქტის საპატიო წოდება მიენიჭა. გულიც ძალიან სასარგებლოა: მდიდარია A და D ვიტამინებით და სწორედ ამიტომ ჩნდება ბავშვის რაციონში ცილებამდე. ისინი ასევე ლეციტინის ერთ-ერთი საუკეთესო წყაროა და სამშენებლო მასალაა ნერვული უჯრედებისა და ნერვული ბოჭკოების გარსისთვის.
მხოლოდ ქოლესტერინია, რომელიც გარკვეულწილად ამცირებს კვერცხის გულის „დამსახურებას“, ამიტომ ის არ შეიძლება დიეტურ პროდუქტად კლასიფიცირდეს. თუმცა, თუ ზომიერებას დაიცავთ, "კვერცხის" ქოლესტერინი მხოლოდ სასარგებლო იქნება, რადგან ჩვენს ორგანიზმსაც ეს ნივთიერება სჭირდება...განაგრძეთ კითხვა