3 მსუბუქი და ჯანსაღი წასახემსებელი მათთვის, ვინც წონას აკონტროლებს - Gemrielia.ge

3 მსუბუქი და ჯანსაღი წასახემსებელი მათთვის, ვინც წონას აკონტროლებს

თუ დი­ე­ტა­ზე ხართ, ან უბ­რა­ლოდ თვალ­ყურს ადევ­ნებთ სა­კუ­თარ წო­ნას, ჩა­ი­ნიშ­ნეთ ეს გემ­რი­ე­ლი, და­ბალ­კა­ლო­რი­უ­ლი და ჯან­სა­ღი წა­სა­ხემ­სებ­ლე­ბის რე­ცეპ­ტე­ბი.

ნი­ა­ხუ­რი­სა და ყვე­ლის მსუ­ბუ­ქი ხემ­სი

401a7df2-c5a5-46db-b9ce-9d09c0197c3d-58660-1715752339.jpg

ნი­ა­ხუ­რის ღე­რო­ე­ბი აქ­ტი­უ­რად გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა მსოფ­ლი­ოს კუ­ლი­ნა­რი­ა­ში.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • 250 გ გა­მომშრა­ლი, რი­კო­ტას ყვე­ლი
  • 120 გ ლურ­ჯი ყვე­ლი
  • 1/4 ჭიქა (60 მლ) რძე
  • 1/2 კბი­ლი ნი­ო­რი
  • 1 სკ. ახა­ლი ხახ­ვი
  • 1 სკ. ზე­ი­თუ­ნის ზეთი
  • მა­რი­ლი, პილ­პი­ლი,
  • 10 ახა­ლი ნი­ა­ხუ­რის ღერო
  • 1 სკ. ოხ­რა­ხუ­ში

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. რი­კო­ტას ყვე­ლი თას­ში მო­ა­თავ­სეთ. და­უ­მა­ტეთ პა­ტა­რა ნაჭ­რე­ბად დაჭ­რი­ლი ლურ­ჯი ყვე­ლი, რძე და კარ­გად ათ­ქვი­ფეთ.
  2. და­უ­მა­ტეთ წვრი­ლად დაჭ­რი­ლი ნი­ო­რი და ახა­ლი ხახ­ვი, ზეთი, მა­რი­ლი და პილ­პი­ლი. კარ­გად აუ­რი­ეთ.
  3. და­ა­ფა­რეთ პლას­ტი­კა­ტის თავ­სა­ხუ­რი და შე­ი­ნა­ხეთ მა­ცი­ვარ­ში 1 სთ-ის გან­მავ­ლო­ბა­ში.
  4. ახა­ლი ნი­ა­ხუ­რის ღე­რო­ე­ბი გა­ა­სუფ­თა­ვეთ. და­ჭე­რით, და­ახ­ლო­ე­ბით, 8 სმ სიგ­რძის ნა­წი­ლე­ბად. ნი­ა­ხუ­რის ღე­რო­ე­ბი ყვე­ლის მა­სით ამო­ავ­სეთ, მო­ა­ყა­რეთ ოხ­რა­ხუ­ში და მი­ირ­თვით.

კვერ­ცხი ცხა­რე სუ­ნე­ლე­ბით

a88d1d18-2f22-4948-a58a-5946ff66f0f2-58674-1715752444.jpg

ეს ძველ­მო­დუ­რი აპე­ტა­ი­ზე­რია, რო­მე­ლიც არა­სო­დეს გა­და­სუ­ლა მო­დი­დან. თუ თქვენ არ მოგ­წონთ ცხა­რე საჭ­მე­ლი, ნუ და­უ­მა­ტებთ ჩილს. არო­მა­ტის გა­სამ­რა­ვალ­ფე­როვ­ნებ­ლად ის კა­რით ჩა­ა­ნაც­ვლეთ.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • 6 დიდი კვერ­ცხი
  • 2 სკ. მა­ი­ო­ნე­ზი
  • 1 კბი­ლი ნი­ო­რი
  • 2 ჩკ. ვაშ­ლის ძმა­რი
  • 1 ჩკ. ქინ­ძი + ფოთ­ლე­ბი გარ­ნი­რის­თვის
  • 1/2 ჩკ. ცხა­რე ჩილი (დაფ­ქუ­ლი)მა­რი­ლი, შავი პილ­პი­ლი

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. მო­ხარ­შეთ კვერ­ცხი 7-8 წთ" და­ე­ლო­დეთ გაგ­რი­ლე­ბას, გაფ­ცქვე­ნით და გა­ჭე­რით შუ­ა­ზე.
  2. კვერ­ცხის გული კოვ­ზით ამო­ი­ღეთ. გული თას­ში მო­ა­თავ­სეთ, და­უ­მა­ტეთ მა­ი­ო­ნე­ზი, წვრი­ლად დაჭ­რი­ლი ნი­ო­რი, ქინ­ძი, ძმა­რი, ჩილი, მა­რი­ლი და პილ­პი­ლი, კარ­გად გა­ჭყლი­ტეთ ჩან­გლით - რბი­ლი მასა უნდა მი­ი­ღოთ.
  3. კვერ­ცხის გუ­ლის მასა ცა­რი­ე­ლი კვერ­ცხის ცი­ლა­ში კოვ­ზით და­აბ­რუ­ნეთ. მო­ა­ყა­რეთ ქინ­ძი და მი­ირ­თვით.

ნეს­ვი­სა და პრო­შუ­ტოს მიქ­სი

1-1715752552.jpg

ეს კი­დევ ერთი კლა­სი­კუ­რი აპე­ტა­ი­ზე­რია რო­მე­ლიც შე­იძ­ლე­ბა არ იცო­დით, რომ დი­ე­ტუ­რია. ის, შე­გიძ­ლი­ათ მი­ირ­თვათ თევ­ზის ან ხორ­ცი­ა­ნი კერ­ძე­ბის და­გე­მოვ­ნე­ბამ­დე.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • 1 ნა­ჭე­რი კან­ტა­ლუ­პი ნეს­ვი
  • 12 დიდი ზო­მის, სა­უ­კე­თე­სო ხა­რის­ხის იტა­ლი­უ­რი პრო­შუ­ტო

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. ნეს­ვი გა­ჭე­რით შუ­ა­ზე, მო­ა­ცა­ლეთ მარ­ცვლე­ბი და შუ­ა­გუ­ლი. და­ჭე­რით 4 ნა­წი­ლად და შემ­დეგ კი­დევ, თითო ნა­ჭე­რი 3 ნა­წი­ლად. მი­ი­ღებთ 12 ნა­ჭერს. მო­ა­ცი­ლეთ კანი, ხოლო შემ­დეგ ისევ ჩა­დეთ მო­ცი­ლე­ბულ კან­ში.
  2. სა­კუ­თარ კან­ში ჩა­ლა­გე­ბუ­ლი ნეს­ვის ნაჭ­რე­ბი დიდ ლან­გარ­ზე და­ა­ლა­გეთ.
  3. პრო­შუ­ტოს ძა­ლი­ან თხლად დაჭ­რი­ლი ნაჭ­რე­ბი დე­კო­რა­ტი­უ­ლად მო­ახ­ვი­ეთ ნესვს და ასე მი­ირ­თვით.

dieturi-61561-58301-1715752609.jpg

ამ წიგნ­ში 100 არაჩ­ვე­უ­ლებ­რი­ვი, და­ბა­ლი ნახ­შირ­წყლე­ბის შემ­ცვე­ლო­ბის რე­ცეპ­ტია თავ­მოყ­რი­ლი. აქ­ვეა რამ­დე­ნი­მე ფა­ვო­რი­ტი კერ­ძის მომ­ზა­დე­ბის წესი, რო­გო­რე­ბი­ცაა შოტ­ლან­დი­უ­რი კვერ­ცხი, ზღვის პრო­დუქ­ტე­ბის სა­ლა­თა, სუვ­ლა­კი და სა­ქონ­ლის ხორ­ცის რაგუ, ასე­ვე რამ­დე­ნი­მე უჩ­ვე­უ­ლო რე­ცეპ­ტი _ პა­ტა­რა ფრი­ტა­ტა, ქათ­მის მწვა­დი, ხბოს სალ­ტიმ­ბო­კა და მარ­წყვი შამ­პა­ნუ­რით.

ამ­ბე­ბი­შოპ­ზე ნე­ბის­მი­ე­რი ნივ­თის მი­ტა­ნა უფა­სოა!