„აჭარული ხაჭაპურის ინგრედიენტები გაძვირდა“ - რა ჯდება მისი მომზადება?
2024 წლის ივნისში ერთი სტანდარტული იმერული ხაჭაპურის მომზადების საშუალო ღირებულება 6 ლარი იყო. Iset-ის კვლევის მიხედვით, სამთვიანი კლების შემდეგ, ივნისში, წინა თვესთან შედარებით, ინდექსი 2.9%-ით გაიზარდა. აღსანიშნავია ისიც, რომ წლიურად ინდექსის ზრდამ 6.8% შეადგინა.
ივნისში, გასული წლის იმავე პერიოდთან შედარებით, ხაჭაპურის ყველა ინგრედიენტი გაძვირდა, გარდა კვერცხისა, რომლის ფასიც უმნიშვნელოდ (-1.7%) შემცირდა. მნიშვნელოვნად გაიზარდა კარაქის (+18.1%), რძის (+16.2%), საფუარის (+14.9%) და ყველის (+7.2%) ფასები, ხოლო ფქვილი 1.4%-ით გაძვირდა.
ამასთანავე, რძის პროდუქტების ფასების ასეთი ცვლილება შეიძლება საერთაშორისო ფასების ზრდით იყოს განპირობებული...განაგრძეთ კითხვა