რატომ გვიფეთქდება ქილები და რას უნდა მივაქციოთ ყურადღება რომ ეს არ მოხდეს - Gemrielia.ge

რატომ გვიფეთქდება ქილები და რას უნდა მივაქციოთ ყურადღება რომ ეს არ მოხდეს

ალბათ ყველა დიასახლისს ერთხელ მაინც აუფეთქდა დაკონსერვებული საკვების ქილა. რა უნდა გააკეთოთ, რომ ეს არ მოხდეს.

ბოსტნეულის არასწორი წინასწარი დამუშავება

გარეცხვა: ბოსტნეული და ხილი კარგად უნდა გაირეცხოს გამდინარე წყალში. ეს არის უმნიშვნელოვანესი ნაბიჯი სწორი წინასწარი დამუშავებისთვის.

დამბალი პროდუქტის თავიდან არიდება: არ უნდა გამოიყენოთ ბოსტნეული ან ხილი, რომელსაც აქვს გაფუჭების ნიშნები.

წყალში დალბობა: კონსერვირებამდე 3 საათით ადრე, ბოსტნეული უნდა ჩაიყაროს უბრალო წყალში. ეს ხელს უშლის ბოსტნეულის ზედმეტად დარბილებას და ბაქტერიების გამრავლებას.

ეს რეკომენდაციები მნიშვნელოვანია უსაფრთხო და ხარისხიანი საკონსერვო პროდუქტების მოსამზადებლად. სწორი წინასწარი დამუშავება უზრუნველყოფს, რომ საბოლოო პროდუქტი იყოს უსაფრთხო მოხმარებისთვის და შეინარჩუნოს სასურველი ტექსტურა.

რეცეპტის დარღვევა

ყველაზე ხშირად, აფეთქების მიზეზი არის კონსერვაციის მთავარი ინგრედიენტის - ძმრის ნაკლებობა. მნიშვნელოვანია მისი დამატება ქილაში ბოლოს, ანუ უშუალოდ კონსერვის წინ, როდესაც მინის კონტეინერი უკვე სავსეა. ფაქტია, რომ ძმარი გაცხელებისას აორთქლდება და თუ დაუმატებთ და ქილებს გასასტერილებლად დადებთ, პროცედურის შემდეგ ქილაში ძმარი აუცილებლად დაიკლებს. იგივე ეხება მარინადის სხვა კომპონენტებს - შაქარს და მარილს. თუ ამ ინგრედიენტებს საკმარისად არ დაამატებთ, მარილწყალი ან მარინადი დაბინდული გახდება. ასევე შეგიძლიათ ძმარი შეცვალოთ ლიმონმჟავით. 9%-იანი ძმრის მისაღებად ერთი სუფრის კოვზი ლიმონმჟავა უნდა შეურიოთ 14 სუფრის კოვზ წყალს. 6%-ის მისაღებად კი იგივე უნდა გააკეთოთ, ოღონდ 1:22 თანაფარდობით.

ძმრის მნიშვნელობა: ძმარი არის კონსერვაციის მთავარი ინგრედიენტი.მისი ნაკლებობა ხშირად იწვევს კონსერვის აფეთქებას.

ძმრის დამატების დრო:ძმარი უნდა დაემატოს ბოლოს, უშუალოდ კონსერვირების წინ.ქილა უნდა იყოს უკვე სავსე, როცა ძმარს ამატებთ.

ძმრის აორთქლება: ძმარი ორთქლდება გაცხელებისას.თუ ადრე დაამატებთ და შემდეგ გაასტერილებთ, ძმრის რაოდენობა შემცირდება.

სხვა ინგრედიენტები:შაქარი და მარილიც უნდა დაემატოს საკმარისი რაოდენობით.

არასაკმარისი რაოდენობა გამოიწვევს მარინადის დაბინდვას.

ლიმონმჟავის გამოყენება:ძმრის ნაცვლად შეიძლება ლიმონმჟავის გამოყენება.9%-იანი ძმრის ეკვივალენტი: 1 სუფრის კოვზი ლიმონმჟავა 14 სუფრის კოვზ წყალში.6%-იანი ძმრის ეკვივალენტი: 1 სუფრის კოვზი ლიმონმჟავა 22 სუფრის კოვზ წყალში...განაგრძეთ კითხვა