"ამ საკვების მირთმევა ჩაისთან ერთად სასარგებლო არ არის..." - მნიშვნელოვანი ინფორმაცია, რომელიც აუცილებლად უნდა იცოდეთ
ჩაი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული სასმელია მთელ მსოფლიოში.საყვარელი ჯიშის მიუხედავად, ზოგიერთი საკვების მიღება არ შეიძლება ჩაის დალევისას.
ციტრუსი
ბევრს ვერ წარმოუდგენია ჩაი ლიმონის გარეშე, მაგრამ ექსპერტები გამოდიან ამ კომბინაციის წინააღმდეგ. მჟავა არ მეგობრობს ჩაის შემადგენლობაში შემავალ ტანინებთან, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს მწარე ან მეტალის გემო. ლიმონის ზედმეტად გამოყენება არ შეიძლება, რათა კუჭი არ გაგიღიზიანდეთ. არომატისთვის ცოტა ცედრა საკმარისია.
ცილები
თუ ღებულობთ ცილოვან საკვებს ყოველ კვებაზე, ჩაი უნდა დალიოთ კვებათა შორის. ხორცში, კვერცხსა და ზოგიერთ მცენარეულ საკვებში არსებული პროტეინები ხელს უშლიან ჩაის ანტიოქსიდანტების შეწოვას. ასე რომ, ამ სასმელისგან მაქსიმალური სარგებელი რომ მიიღოთ, მიირთვით იგი ცილოვანი საკვებისგან დამოუკიდებლად.
ცხარე და მწარე
ცხარე კერძის შემდეგ ჩაის დალევა არასასიამოვნოა. მაგრამ საქმე მხოლოდ გემოსა და არომატს არ ეხება. ცხარე წიწაკა შეიცავს ნივთიერება კაპსაიცინს, რომელიც პასუხისმგებელია მის სიცხარეზე. ჩაისთან კომბინირებისას ის ასევე იწვევს კუჭის გაღიზიანებას. რისკის გარეშე მაქსიმალური სიამოვნება რომ მიიღოთ როგორც ცხარესგან, ასევე ჩაისგან, ამ კომბინაციას თავი უნდა ავარიდოთ...განაგრძეთ კითხვა