როგორ უნდა მოამზადოთ კალმარი მარტივად და გემრიელად? - 3 განსხვავებული ხერხი შეფმზარეულისგან - Gemrielia.ge

როგორ უნდა მოამზადოთ კალმარი მარტივად და გემრიელად? - 3 განსხვავებული ხერხი შეფმზარეულისგან

კალმარის მომზადება მარტივი და სწრაფი პროცესია, თუმცა მნიშვნელოვანია მისი სწორად მომზადება. არსებობს მრავალი გზა კალმარის მოსამზადებლად, მათ შორის, შემწვარი, მოხარშული, ან შებრაწული ფორმით. მოდი, განვიხილოთ რამდენიმე პოპულარული მეთოდი.


შემწვარი კალმარი (Fried Calamari)

1-1728044621.jpg

ინგრედიენტები:

  • 500 გრამი კალმარი (ნაჭრებად დაჭრილი)
  • 1 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჩაის კოვზი მარილი
  • 1 ჩაის კოვზი შავი პილპილი
  • 1 ჩაის კოვზი პაპრიკა (არჩევით)
  • ზეთი (შესაწვავად)
  • ლიმონი (სურვილისამებრ, საჭმელად)

მომზადების წესი:

  1. მოამზადეთ კალმარი: გაასუფთავეთ კალმარი (თუ არ არის წინასწარ გასუფთავებული) და დაჭერით 1 სანტიმეტრის რგოლებად.
  2. ფქვილის მიქსი: შეურიეთ ფქვილს მარილი, შავი პილპილი და პაპრიკა (ან სხვა სანელებლები).
  3. შეურიეთ კალმარი: კალმარის ნაჭრები ჩააგდეთ ფქვილის მიქსში და კარგად აურიეთ მათში.
  4. ზეთის გაცხელება: ტაფაში ჩაასხით ზეთი და გააცხელეთ საშუალო ტემპერატურაზე (ზეთი საკმარისი უნდა იყოს, რომ კალმარები მთლიანად დაიფაროს).
  5. შეწვა: როცა ზეთი კარგად გაცხელდება, ჩაყარეთ კალმარის ნაჭრები. თითოეულ მხარეს 2-3 წუთი შეაწვით, სანამ ოქროსფერი გახდება.
  6. მოხმარება: გადაწურეთ კალმარები ქაღალდის ხელსახოცზე და მიირთვით ლიმონის ნაჭრებთან ერთად.

გრილზე შებრაწული კალმარი

12-1728044724.jpg

ინგრედიენტები:

  • 500 გრამი კალმარი (მთლიანი)
  • 2-3 კბილი ნიორი (დაჭრილი)
  • 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • 1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
  • ოხრახუში (სურვილისამებრ)

მომზადების წესი:

  1. დამარინადება: კალმარი ჩადეთ მარინადში, რომელიც შედგება ზეითუნის ზეთის, ნიორის, ლიმონის წვენის, მარილის და პილპილისგან. დატოვეთ 20-30 წუთით.
  2. გრილის მომზადება: გააცხელეთ გრილი საშუალო ტემპერატურაზე.
  3. შებრაწვა: მოათავსეთ კალმარი გრილზე და თითოეულ მხარეს 2-3 წუთი შეაწვით. ძალიან ნუ გაახანგრძლივებთ დროის შებრაწვას, რადგან შემდეგ კალმარი გამაგრდება.
  4. დამატებითი გემო: მზა კალმარებს მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში და სურვილისამებრ, დაუმატეთ ლიმონის წვენი.

მოხარშული კალმარი სალათისთვის

3-1728044858.jpg

ინგრედიენტები:

  • 500 გრამი კალმარი (სუფთა)
  • 1 ლიტრი წყალი
  • მარილი
  • 1 ლიმონი
  • 1 დაფნის ფოთოლი (გემოვნებით)

მომზადების წესი:

  1. წყლის დუღილი: პატარა ქვაბში ჩაასხით წყალი, დაამატეთ მარილი, ლიმონის ნაჭრები და დაფნის ფოთოლი, შემდეგ მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  2. კალმარის ხარშვა: როცა წყალი დუღს, ჩააგდეთ კალმარი და მოხარშეთ 2-3 წუთი, ან სანამ გახდება რბილი და ნახევრად გამჭვირვალე.
  3. გაციება: გადმოდგით კალმარი, გაციეთ და შემდეგ შეგიძლიათ გამოიყენოთ სალათებში ან სხვა კერძებში.

რჩევები კალმარის მომზადებისთვის:

  • ნუ მოხარშავთ ზედმეტად: კალმარის მომზადების მთავარი წესი ის არის, რომ ზედმეტად არ უნდა მოხარშოთ, რადგან კალმარი სწრაფად მზადდება და 2-3 წუთის შემდეგ ის კარგავს ელასტიურობას და მკვრივდება.
  • მოსამზადებელი დრო: სწრაფად მოხარშული ან შებრაწული კალმარი რბილია და აქვს კარგი ტექსტურა.
  • სანელებლები: კალმარი კარგად იღებს სხვადასხვა სანელებლებს და არომატებს, ამიტომ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ტრადიციული სანელებლები, ლიმონის წვენი, ნიორი, ჩილი და ოხრახუში გემოს გასამდიდრებლად.

თუ სწორად მოამზადებთ, კალმარი გამოვა რბილი, არომატული და შესანიშნავი არჩევანი იქნება, როგორც მთავარი, ისე მისაყოლებელი კერძად.