როგორ მოვამზადოთ თევზი სწორად? - რჩევები, რომლებიც აუცილებლად გამოგადგებათ
ჩვენ შევაგროვეთ ყველა საუკეთესო რჩევა თევზის მოსამზადებლად.
როგორ გავაკეთოთ თევზის მარინადი სახლის პირობებში, რომ მაღაზიაში აღარ ვიყიდოთ
დამარინადებული თევზის მომზადება სახლის პირობებშიც შესაძლებელია. უმჯობესია გამოიყენოთ 460 მლ მოცულობის ქილები, ანუ ნახევარ ლიტრიანი.
ინგრედიენტები:
- 2 ცალი ქაშაყი;
- 1 ლიტრი წყალი;
- 2 სუფრის კოვზი მარილი;
- 1 სუფრის კოვზი შაქარი;
- 3-4 დაფნის ფოთოლი;
- 1 თავი თეთრი ხახვი;
- შავი პილპილის მარცვლები 16 ცალი;
- მწვანილი გემოვნებით.
მომზადების წესი:
- დაიწყეთ თევზის გასუფთავებით და თავების, ფარფლების და კუდის მოცილებით. ეს არის ყველაზე შრომატევადი პროცესი. თევზი დაჭერით საშუალო ნაჭრებად (3-4 სმ.) და მოაყარეთ მარილი.
- აადუღეთ წყალი. დაამატეთ მარილი, შაქარი და დანარჩენი ინგრედიენტები. ადუღეთ 3-4 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააცივეთ.
- სუფთა ქილებში ჩადეთ თითო დაფნის ფოთოლი, პილპილის რამდენიმე მარცვალი, ხახვი, ქაშაყის ნაჭრები და დაასხით გაციებული მარილწყალი.
- გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 3 სთ. შემდეგ შედგით მაცივარში 48 სთ.
- სურვილისამებრ შეგიძლიათ მოაყაროთ დაჭრილი მწვანილი.
როგორ მოამზადოთ გემრიელი თევზის წვნიანი - რჩევები შეფ-მზარეულისგან
რა ნაჭრები და რომელი სახეობის თევზი უშვებს გემრიელ ბულიონს? გიზიარებთ რეკომენდაციებს შეფ-მზარეულისგან.
როგორც წესი, თევზის ბულიონი მზადდება თევზის თავისგან, ხერხემლისა და კუდისგან. ასევე უნდა გვახსოვდეს, რომ აუცილებელია ნაღველის ამოღება: მას შეუძლიათ ბულიონს სიმწარე დაუმატოს და ბულიონის კონსისტენციასა და გამჭვირვალობაზე იმოქმედოს.
ასე რომ, თითო კილოგრამ ნარჩენებზე დაგჭირდებათ 1,5-3 ლიტრი წყალი. თუ წყალი არ არის საკმარისი, ბულიონი უფრო კონცენტრირებული იქნება, მაგრამ ამავე დროს უფრო დაბურული ფერის.
და პირველი საიდუმლო: იმისათვის, რომ ბულიონი უფრო ცხიმიანი და მდიდარი გემოსი იყოს, დაუმატეთ მას ერთი ნაჭერი კარაქი. რა თქმა უნდა, ჩვენ არ ვსაუბრობთ ცხიმოვანი თევზისგან დამზადებულ ბულიონებზე, როგორიცაა ორაგული...განაგრძეთ კითხვა