ყაბაყი - რა ვიცით მის შესახებ?
ცილებს, ცხიმებს, ორგანულ მჟავებს, კალიუმს, კალციუმს,სპილენძს, ბრინჯაოს, ფოსფორს, კაროტინს, C და B ჯგუფის ვიტამინებს. ამ შემადგენლობის გამო ყაბაყი ადვილი მოსანელებელია და ორგანიზმიდან გამოდევნის ტოქსიკურ ნივთიერებებსა და ქოლესტერინს.
ყაბაყი სასარგებლოა მათთვის, ვისაც კუჭ–ნაწლავის ტრაქტის დაავადებები აწუხებს. აქვს ნაღველმდენი, შარდმდენი, ანტიალერგიული და ანემიიის საწინააღმდეგო თვისებები, აძლიერებს ნაწლავების პერისტალტიკას. პექტინური ნივთიერებების უხვი შემცველობის წყალობით ორგანიზმი მას ადვილად ითვისებს. იგი აწესრიგებს ორგანიზმში წყალმარილოვან ცვლას და წმენდს სისხლს. ყაბაყი სასარგებლოა მათთვის, ვინც ანტიბიოტიკებს იღებს.
წყარო: mkurnali.ge
ყაბაყი სასარგებლოა მათთვის, ვისაც კუჭ–ნაწლავის ტრაქტის დაავადებები აწუხებს. აქვს ნაღველმდენი, შარდმდენი, ანტიალერგიული და ანემიიის საწინააღმდეგო თვისებები, აძლიერებს ნაწლავების პერისტალტიკას. პექტინური ნივთიერებების უხვი შემცველობის წყალობით ორგანიზმი მას ადვილად ითვისებს. იგი აწესრიგებს ორგანიზმში წყალმარილოვან ცვლას და წმენდს სისხლს. ყაბაყი სასარგებლოა მათთვის, ვინც ანტიბიოტიკებს იღებს.
წყარო: mkurnali.ge