5...

ფილტრი

      2025 წლის სააღდგომო ჰიტი - დუბაის შოკოლადის არომატით მომზადებული პასკა, რომელიც სოციალურ ქსელებს იპყრობს - Gemrielia.ge

      2025 წლის სააღდგომო ჰიტი - დუბაის შოკოლადის არომატით მომზადებული პასკა, რომელიც სოციალურ ქსელებს იპყრობს

      როგორც ჩანს, აღარ დარჩა ადამიანი, ვისაც არ სმენია დუბაის შოკოლადზე. გასულ წელს, ფსტის კრემითა და კადაიფით დამზადებულმა ტრენდულმა შოკოლადის ფილამ საზოგადოებაში დიდი აჟიოტაჟი გამოიწვია, იმდენად დიდი, რომ მსგავსი გემოებით თითქმის ყველაფრის მომზადება დაიწყეს. ახლა კი, აღდგომის დღესასწაულის მოახლოებასთან ერთად, სოციალურ ქსელში მასობრივად გაჩნდა ამავე სტილში მომზადებული პასკების ფოტოები. გთავაზობთ სახლში მომზადებული პასკის რეცეპტს ფსტითა და კადაიფით.

      დუბაის შოკოლადით ინსპირირებული პასკა - თანამედროვე სააღდგომო დესერტის რეცეპტი

      dubais-shokoladis-paska-1-1744350554.webp

      ინგრედიენტები:

      • ხორბლის თეთრი ფქვილი — 600 გ
      • რძე (2.5%) — 300 მლ
      • მშრალი საფუარი — 10 გ
      • უშაქრო კაკაოს ფხვნილი — 50 გ
      • თეთრი შაქარი — 150 გ
      • კარაქი — 50 გ

      შიგთავსისთვის:

      • კადაიფი — 50 გ
      • ფსტას კრემი — 5 გ
      • სეზამის პასტა — 20 გ
      • მარილი — გემოვნებით

      მომზადების წესი:

      ჯერ მოამზადეთ შოკოლადის ცომი. გააკეთეთ ჩვეულებრივი საფუარს ნაზავი: თბილ რძეს (არა ცხელს) დაამატეთ საფუარი და აურიეთ, ერთი სუფრის კოვზი შაქარი და ცოტა ფქვილი. კარგად აურიეთ და დადგით თბილ ადგილას 30 წუთით;

      comi-1744351093.webp

      ამასობაში კვერცხები და შაქარი ერთად ათქვიფეთ. დაუმატეთ კაკაო და კარაქი და კვლავ გადაურიეთ მიქსერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე;

      kremi-1744351109.webp

      შემდეგ ნახევარ ფქვილში ჩაამატეთ საფუარს ნაზავი და კვერცხიანი მასა. გადაურიეთ, დააფარეთ ნაჭერი და გააჩერეთ 40 წუთით;

      comi-kremi-1744351123.webp

      როცა ცომი ამოფუვდება, ხელით გადაზილეთ და დატოვეთ კიდევ 1 საათით. შემდეგ გადაანაწილეთ ცომი ფორმებში და დაელოდეთ კიდევ ნახევარი საათი;

      paska-1744351158.webp

      წინასწარ გახურებულ ღუმელში გამოაცხვეთ 180°C ტემპერატურაზე 20-25 წუთის განმავლობაში.

      paska-psta-1744351173.webp

      შიგთავსის მომზადება:

      მოურიეთ კადაიფის ცომის ნამცეცები ფსტისა და სეზამის პასტასთან და მარილის მცირე რაოდენობასთან ერთად. როცა პასკა მზად იქნება და გაცივდება, შიგნით მოათავსეთ ეს შიგთავსი კონდიტერული ტომრის დახმარებით. სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ შუაგული ჯერ ამოჭრათ და ბოლოს „თავი“ დააფაროთ.

      მორთვა:

      მორთეთ გემოვნებით — შეიძლება გამოიყენოთ გადნობილი შოკოლადი, ფისტაშკის პასტა ან თხილის ნამცეცები.