6 გემრიელი ხილი, რომელიც მდიდარია რკინით და ხელს უწყობს ჰემოგლობინის მატებას - Gemrielia.ge

6 გემრიელი ხილი, რომელიც მდიდარია რკინით და ხელს უწყობს ჰემოგლობინის მატებას

ჰემოგლობინის დაბალმა დონემ შეიძლება გამოიწვიოს დაღლილობა, სისუსტე და ანემიაც კი. მიუხედავად იმისა, რომ რკინის დანამატები ჩვეულებრივ ინიშნება დაბალი ჰემოგლობინის წინააღმდეგ საბრძოლველად, რკინით მდიდარი ხილის დამატება თქვენს დიეტაში შეიძლება იყოს ეფექტური გზა რკინის დეფიციტის თავიდან ასაცილებლად.

გარგარი

გარგარი არა მხოლოდ რკინის შესანიშნავი წყაროა, არამედ შეიცავს ბეტა-კაროტინს, რომელიც ორგანიზმში A ვიტამინად გარდაიქმნება. ეს ხელს უწყობს მხედველობის, კანისა და იმუნური სისტემის ჯანმრთელობას. მისი მაღალი წყლის შემცველობა ასევე უზრუნველყოფს ორგანიზმის ჰიდრატაციას.

ქლიავი

ქლიავი მდიდარია რკინით და ხელს უწყობს სისხლში ჰემოგლობინის დონის გაზრდას. გარდა ამისა, მისი რეგულარული მოხმარება აუმჯობესებს ნაწლავების ფუნქციას, რადგან იგი ბოჭკოს დიდი წყაროა. ქლიავის ანტიოქსიდანტები იცავს გულის ჯანმრთელობას და ამცირებს "ცუდი" ქოლესტერინის დონეს.

ბროწეული

ბროწეული განსაკუთრებით ცნობილია სისხლისთვის სასარგებლო თვისებებით. რკინის გარდა, ის შეიცავს ფოლატებს და პოლიფენოლებს, რომლებიც აუმჯობესებენ სისხლის მიმოქცევას და ამცირებენ ანემიის განვითარების რისკს. მისი წვენი ერთ-ერთი საუკეთესო ბუნებრივი საშუალებაა სისხლის გასაძლიერებლად.

ლეღვი

ლეღვი ხელს უწყობს არა მხოლოდ ჰემოგლობინის მატებას, არამედ ენერგიის აღდგენას. მასში არსებული კალციუმი და მაგნიუმი სასარგებლოა ძვლებისა და კუნთებისთვის. ასევე, ლეღვი ბუნებრივი საშუალებაა საჭმლის მონელების გასაუმჯობესებლად და ენერგიის შესანარჩუნებლად.

ფინიკი

ფინიკი ენერგიის ბუნებრივი ბომბია. გარდა რკინისა, ის მდიდარია B ჯგუფის ვიტამინებით, რომლებიც ხელს უწყობენ ნერვული სისტემის სწორ ფუნქციონირებას. ფინიკი ასევე სასარგებლოა ტვინის მუშაობისთვის და რეკომენდებულია როგორც სასწავლო ან სამუშაო დატვირთვის დროს სწრაფი ენერგიის წყარო.

თუთა

თუთა შეიცავს არა მხოლოდ რკინას, არამედ კალციუმს, მაგნიუმს და კალიუმს. ის აუმჯობესებს სისხლის შემადგენლობას, ამცირებს ანთებით პროცესებს და ეხმარება გულ-სისხლძარღვთა სისტემის გაძლიერებაში. თუთის ფოთლებსაც კი იყენებენ ჩაიში, რომელიც ცნობილია შაქრის დონის დამარეგულირებელი თვისებებით.

ასეთი ხილის რეგულარული მიღება ხელს უწყობს ანემიის პრევენციას, ენერგიის გაზრდას და იმუნიტეტის გაძლიერებას.