"უმი წაბლის ჭამა სასურველი არაა, სასარგებლოა მხოლოდ მაშინ, როცა..." - იმუნური სისტემის, ტვინისა და ნერვული სისტემის საუკეთესო დამცველი
არაერთი სანდო კვლევა და სამეცნიერო მიმოხილვა არსებობს, რომლებიც წაბლის კვებით და სამკურნალო თვისებებს აღიარებენ. მეცნიერების აზრით, ეს მცენარეული პროდუქტი არა მხოლოდ კალორიების, ცილებისა და ცხიმების წყაროა, არამედ შეიცავს მნიშვნელოვან ფიტოქიმიურ ნაერთებს — აუცილებელ ამინომჟავებს, სასარგებლო ცხიმოვან მჟავებს, ვიტამინებსა და პოლიფენოლებს, რომლებიც მნიშვნელოვან როლს თამაშობენ ორგანიზმის გაძლიერებასა და დაავადებების პრევენციაში. სწორედ ამ თვისებების გამო წაბლი განიხილება როგორც ძალიან სასარგებლო საკვები, რომელსაც შეუძლია დადებითად იმოქმედოს ჯანმრთელობაზე.
კვლევების თანახმად, წაბლში მაღალი ანტიოქსიდანტური აქტივობაა. თუ ის სწორად არის დამუშავებული, მოხარშული ან გამომცხვარია, მისი მოხმარება სრულიად უსაფრთხოა და შეუძლია მნიშვნელოვანი სარგებელი მოიტანოს როგორც ენერგიის წყარომ, ისე საკვები ბოჭკოს წყარომ.
მეცნიერები მიუთითებენ, რომ წაბლს ანტიოქსიდანტური, ანთებისშემცველი, ანტიმიკრობული და ნეიროდაცვითი მოქმედება ახასიათებს, რაც მას მნიშვნელოვან პროდუქტად აქცევს როგორც იმუნური სისტემის, ისე ტვინისა და ნერვული სისტემის დაცვისთვის...განაგრძეთ კითხვა