TOP 3 საახალწლო დესერტი - დაამშვენეთ სუფრა დაუვიწყარი გემოებით! - Gemrielia.ge

TOP 3 საახალწლო დესერტი - დაამშვენეთ სუფრა დაუვიწყარი გემოებით!

ახალი წლის ჯადოსნურ სუფრაზე, ტრადიციული გოზინაყისა და ჩურჩხელას გარდა, ყოველთვის არის ადგილი ელეგანტური და შთამბეჭდავი დესერტებისთვის. წარმოგიდგენთ სამ ვარსკვლავურ რეცეპტს, რომლებიც სტუმრებს აღაფრთოვანებს.


1. წითელი ხავერდის ნამცხვარი (Red Velvet Cake)

witeli-xaverdi-1764663963.webp

ინგრედიენტები (ნამცხვარი):

  • ფქვილი: 2.5 ჭიქა


  • შაქარი: 1.5 ჭიქა


  • კაკაოს ფხვნილი: 2 ს/კ


  • საცხობი სოდა: 1 ჩ/კ


  • მარილი: 1 ჩ/კ


  • კვერცხი: 2 ცალი


  • რძე (მაწვნით): 1 ჭიქა


  • ძმარი: 1 ჩ/კ


  • წითელი საკვები საღებავი (გელი): 1-2 ს/კ


  • ვანილი: 1 ჩ/კ


ინგრედიენტები (კრემი - Cream Cheese Frosting):

  • ნაღების ყველი (Cream Cheese): 225 გრ (ოთახის ტემპერატურის)


  • კარაქი: 115 გრ (ოთახის ტემპერატურის)


  • შაქრის პუდრა: 3-4 ჭიქა


  • ვანილი: 1 ჩ/კ


მომზადების წესი:

  1. ცომის მომზადება: მშრალი ინგრედიენტები (ფქვილი, კაკაო, მარილი, სოდა) აურიეთ. ცალკე ათქვიფეთ სველი ინგრედიენტები (კვერცხი, შაქარი, რძე, ძმარი, ზეთი, ვანილი) და დაამატეთ წითელი საღებავი.


  2. გამოცხობა: შეურიეთ მშრალი და სველი ნარევები. ცომი გაყავით 2-3 ნაწილად და გამოაცხვეთ 175°C-ზე დაახლოებით 25-30 წუთი. გააცივეთ.


  3. კრემის მომზადება: ნაღების ყველი და კარაქი ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ნელ-ნელა დაამატეთ შაქრის პუდრა და ვანილი.


  4. აწყობა: გაცივებული ფენები გადაუსვით კრემი. ნამცხვარი გარედანაც დაფარეთ კრემით და შედგით მაცივარში.


2. შოკოლადის ლავის ნამცხვრები (Chocolate Lava Cakes / Fondant)

fondanti-1764664003.jpg


ეს არის პატარა, ინდივიდუალური დესერტები, რომლებიც გარეგნულად ნამცხვრებივით გამოიყურებიან, მაგრამ გაჭრისთანავე მათში ჩაფლული თხევადი, ცხელი შოკოლადის გული მოედინება.

ინგრედიენტები:

  • შოკოლადი: 150 გრ (ხარისხიანი, მუქი შოკოლადი, მინიმუმ 70%)


  • კარაქი: 115 გრ


  • კვერცხი: 2 ცალი მთლიანი + 2 ცალი კვერცხის გული


  • შაქარი: 1/4 ჭიქა


  • ფქვილი: 2 ს/კ


მომზადების წესი:

  1. გალღობა: კარაქი და შოკოლადი ერთად გაადნეთ წყლის აბაზანაზე ან მიკროტალღურ ღუმელში.


  2. შერევა: ცალკე ათქვიფეთ კვერცხები, გულები და შაქარი. შეურიეთ გამდნარ შოკოლადის მასას. ნელ-ნელა დაამატეთ ფქვილი.


  3. გამოცხობა: ცომი გადაიტანეთ კარაქწასმულ და კაკაოდაყრილ ფორმებში (რამეკინებში).


  4. აცხვეთ 220°C-ზე ზუსტად 10-12 წუთი. ნამცხვრის კიდეები უნდა გამაგრდეს, მაგრამ ცენტრი უნდა დარჩეს რბილი.


  5. სერვირება: მიირთვით დაუყოვნებლივ, მოაყარეთ შაქრის პუდრა და გვერდით დაუდეთ ნაყინის ან ათქვეფილი ნაღები.


3. საშობაო პანაკოტა ციტრუსის ჟელეთი (Panna Cotta with Citrus Gelee)

panakota-1764664210.jpeg


იტალიური კლასიკა – პანაკოტა – იდეალურია მძიმე სუფრის შემდეგ. ნაღების ნაზი ტექსტურა, ციტრუსის (ფორთოხალი, მანდარინი) სადღესასწაულო არომატთან კომბინაციაში, მას საახალწლო სუფრის ვარსკვლავად აქცევს.

ინგრედიენტები:

  • პანაკოტა:


    • ნაღები (35%): 500 მლ


    • შაქარი: 50-70 გრ


    • ჟელატინი: 10 გრ (ფხვნილი ან ფირფიტა)


    • ვანილი ან ფორთოხლის ცედრა: გემოვნებით


  • ციტრუსის ჟელე:


    • ფორთოხლის/მანდარინის წვენი: 200 მლ (ახლად გამოწურული)


    • შაქარი: 30 გრ


    • ჟელატინი: 5 გრ


მომზადების წესი:

  1. პანაკოტას ბაზა: დაალბეთ ჟელატინი ცივ წყალში. ნაღები და შაქარი მიიყვანეთ ადუღებამდე, მუდმივი მორევით, შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან.


  2. ჟელატინის დამატება: შეურიეთ ნაღების ნარევს მომზადებული ჟელატინი და ვანილი (ან ცედრა).


  3. გაგრილება: მასა გადაიტანეთ სერვირების ჭიქებში და შედგით მაცივარში სრულ გამაგრებამდე (მინიმუმ 3 საათი).


  4. ჟელეს მომზადება: იგივე მეთოდით მოამზადეთ ციტრუსის ჟელე (წვენი, შაქარი, ჟელატინი).


  5. აწყობა: როდესაც პანაკოტა გამაგრდება, ფრთხილად დაასხით მას ციტრუსის ჟელეს თხელი ფენა და ისევ შედგით მაცივარში.


  6. სერვირება: მორთეთ მანდარინის ან ფორთოხლის ნაჭრებით და მიირთვით ცივი.


ეს დესერტები თქვენს საახალწლო სუფრას განსაკუთრებულად გაალამაზებს!