3 ძალიან მარტივი და გემრიელი სალათა, რომლებიც თქვენს საახალწლო სუფრას დაამშვენებს
ახალი წელი — განსაკუთრებული დროა, როდესაც ტრადიციული და ახალი გემოები ერთმანეთს ერწყმის ჩვენს სადღესასწაულო სუფრაზე. წარმოგიდგენთ სამ განსხვავებულ სალათას, რომლებიც ნებისმიერ გემოვნებას დააკმაყოფილებენ, თვალწარმტაცი იქნება და თქვენს სტუმრებზე წარუშლელ შთაბეჭდილებას მოახდენს!
შებოლილი ქათმის მკერდისა და კორეული სტაფილოს სალათა

ეს სალათა არის სისწრაფის, სიმარტივისა და ეფექტურობის კომბინაცია. ის იდეალურია მათთვის, ვისაც დროის დაზოგვა სურს, მაგრამ მაინც შთამბეჭდავი კერძის შექმნა უნდა.
ინგრედიენტები (3 პორცია)
-
შებოლილი ქათმის ხორცი (მკერდი): 200 გრ
-
კონსერვირებული სიმინდი: 200 გრ
-
კვერცხი: 3 ცალი
-
კორეული სტაფილო: 150 გრ
-
ყველი: 50 გრ
-
მაიონეზი: 70 გრ

მომზადების წესი (ფენებად)
-
მოსამზადებელი სამუშაოები: კვერცხი მოხარშეთ და გააცივეთ. სიმინდს გადაუწურეთ სითხე.
-
დაჭრა: შებოლილი ქათმის მკერდი დაჭერით წვრილ კუბიკებად. კორეული სტაფილო დაჭერით ოდნავ წვრილად, რომ სალათაში უკეთ გადანაწილდეს. ყველი გახეხეთ.
-
ფენების აწყობა: სალათა ააწყვეთ სერვირების რგოლის ან ფორმის გამოყენებით.
-
ფენა 1: ქათამი. დაჭრილი ქათამი მოათავსეთ, ოდნავ დატკეპნეთ და წაუსვით მაიონეზი.
-
ფენა 2: კორეული სტაფილო. დაჭრილი სტაფილო დაადეთ და წაუსვით მაიონეზი.
-
ფენა 3: ყველი. გახეხილი ყველი მოაყარეთ და წაუსვით მაიონეზი.
-
ფენა 4: კვერცხი. გახეხილი კვერცხი მოათავსეთ და წაუსვით მაიონეზი.
-
ფენა 5: სიმინდი. სიმინდი მოათავსეთ ბოლო ფენად და დაამშვენეთ.
-
-
სერვირება: შედგით მაცივარში 1-2 საათით, რომ გემოები გაჯდეს.
სალათა "ბროწეულის სამაჯური" (ქათმითა და ნიგვზით)

ეს სალათა ყოველთვის ცენტრალური დეკორაციაა სადღესასწაულო სუფრაზე. მისი წითელი ბროწეულის მარცვლები ნამდვილ საახალწლო განწყობას ქმნის.
ინგრედიენტები (6-8 პორცია)
-
ქათმის ფილე (მოხარშული/შემწვარი): 300 გრ
-
კარტოფილი (მოხარშული): 3 ცალი
-
სტაფილო (მოხარშული): 2 ცალი
-
ჭარხალი (მოხარშული): 1-2 ცალი
-
ხახვი (შემწვარი): 1 ცალი
-
კვერცხი (მოხარშული): 3 ცალი
-
ნიგოზი (დაჭრილი): 50-70 გრ
-
ბროწეული: 1 დიდი ცალი (მოსართავად)
-
მაიონეზი: გემოვნებით
-
მარილი/პილპილი: გემოვნებით

მომზადების წესი (რგოლის ფორმით)
-
ბოსტნეული: მოხარშული ბოსტნეული და კვერცხი ცალ-ცალკე გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. ქათამი დაჭერით კუბიკებად, ხახვი შეწვით და გადაწურეთ.
-
აწყობა: თეფშის ცენტრში მოათავსეთ მაღალი ჭიქა ან ქილა.
-
ფენები:
-
ფენა 1: კარტოფილის ნახევარი, მარილი, მაიონეზი.
-
ფენა 2: ქათმის ნახევარი, მაიონეზი.
-
ფენა 3: შემწვარი ხახვის ნახევარი.
-
ფენა 4: კვერცხი, მაიონეზი.
-
ფენა 5: სტაფილო, მაიონეზი.
-
ფენა 6: დარჩენილი ქათამი, მაიონეზი.
-
ფენა 7 (ბოლო): ჭარხალი, მარილი. მთლიანად დაფარეთ სალათა მაიონეზით.
-
-
მორთვა: ფრთხილად ამოიღეთ ცენტრალური ჭიქა. მთელი ზედაპირი და გვერდები დაფარეთ ბროწეულის მარცვლებით.
-
გაცივება: შედგით მაცივარში 3-4 საათით, რომ ფენები კარგად გაჯდეს.
სალათა "მიმოზა"

"მიმოზა" ნოსტალგიური და ნაზი სალათაა. მისი ყვითელი ფერი (კვერცხის გულებიდან) სუფრას გაანათებს.
ინგრედიენტები (5-6 პორცია)
-
თევზის კონსერვი ზეთში/საკუთარ წვენში (მაგ. ვარდისფერი ორაგული, სარდინი): 1 ქილა (დაახლოებით 200 გრ)
-
კარტოფილი (მოხარშული): 3 ცალი (საშუალო)
-
სტაფილო (მოხარშული): 2 ცალი (საშუალო)
-
კვერცხი (მოხარშული): 4-5 ცალი
-
ხახვი (თავი): 1 პატარა ცალი (შეგიძლიათ დაალბოთ ძმარში)
-
მაიონეზი: გემოვნებით
-
მარილი, პილპილი: გემოვნებით

მომზადების წესი (ფენებად)
-
მომზადება: ბოსტნეული მოხარშეთ და გააცივეთ. კვერცხს გააცალკევეთ ცილა და გული (ცალ-ცალკე დატოვეთ). თევზის კონსერვს გადაუწურეთ სითხე და ჩანგლით დასრისეთ. ხახვი დაჭერით წვრილად.
-
გახეხვა: კარტოფილი, სტაფილო და კვერცხის ცილა გახეხეთ მსხვილ სახეხზე ცალ-ცალკე. კვერცხის გული კი წვრილ სახეხზე (ეს არის „მიმოზას“ ფხვნილი).
-
ფენების აწყობა: დაიწყეთ ღრმა ლანგარზე:
-
ფენა 1: თევზი. დასრესილი თევზი დაადეთ და წაუსვით მაიონეზი.
-
ფენა 2: ხახვი. დაჭრილი ხახვი მოაყარეთ.
-
ფენა 3: კვერცხის ცილა. გახეხილი ცილა მოაყარეთ და წაუსვით მაიონეზი.
-
ფენა 4: სტაფილო. გახეხილი სტაფილო მოაყარეთ, ოდნავ მარილი და მაიონეზი.
-
ფენა 5: კარტოფილი. გახეხილი კარტოფილი მოაყარეთ, მარილი და ბოლო ფენად კარგად წაუსვით მაიონეზი.
-
მორთვა (ბოლო): მთლიანი ზედაპირი დაფარეთ წვრილად გახეხილი კვერცხის გულით.
-
-
გაცივება: შედგით მაცივარში 2-3 საათით. სერვირებისას სალათა უნდა იყოს ფაფუკი და ნაზი.
შენიშვნა: კარგი იქნება თუ მაიონეზს სახლში მოამზადებთ:

- "მოვამზადოთ სამარხვო მაიონეზი სახლში..." - ცნობილი მოდელის ლიკა კვარაცხელიას რეცეპტი
- სახლში მომზადებული მაიონეზი მხოლოდ 2 წუთში - ვიდეორეცეპტი
გისურვებთ ბედნიერ ახალ წელს და ყველაზე გემრიელ და ლამაზ სუფრას!