როგორ გავარჩიოთ წითელი ხიზილალა ხარისხიანია თუ ხელოვნური
ხარისხის მაჩვენებლები:
მარკირება თავსახურზე. ამოტვიფრული წარწერა შიგნიდან ან დატანილი ლაზერით.
მითითებული უნდა იყო თევზის სახეობა და ხარისხი, მაგ: 1-ლი.
თუნუქის ქილა შენჯღრევის შემდეგ არ უნდა ბუყბუყებდეს.
ინგრედიენტები: ხიზილალა, მარილი (ხიზილალის წონის არაუმეტეს 6%-ისა) და კონსერვანტი არაუმეტეს 2-სა.
თავად ხიზილალის ბურთულები მთელი და ერთი ფერის უნდა იყოს, რაიმე განსხვავებული ჩანართების გარეშე. ბურთულები ან სველი უნდა იყოს ან მშრალი სახის, სითხის გარეშე. ბურთულების გარსი კი - არც ძალიან მჭიდრო და არც ძალიან სუსტი.
ხიზილალის ქილაზე მითითებული უნდა იყოს მწარმოებელი, მისი მისამართი, პროდუქტის ხარისხის დამადასტურებელი ნიშნები, გამოშვების თარიღი და შენახვის ვადა, აგრეთვე შენახვის პირობები.
შენახვის პირობები:
შეინახეთ მაცივარში, მაგრამ არ გაყინოთ. გახსნილი ქილა შეინახეთ მაცივარში არაუმეტეს 5 დღისა.
ხელოვნური ხიზილალის ნიშნები:
შესამჩნევად დაბალი ფასი.
იდეალურად მრგვალი ბურთულები, ჩანასახის თვალის გარეშე.
ქაშაყის მკვეთრი სუნი.
ჭამის დროს ეკვრის კბილებს.