კიტრის მწნილის წვენის გამოყენების 7 გამოცდილი მეთოდი!
მაგრამ ალბათ ცოტამ თუ იცის, რომ კიტრის მჟავის წვენი კიდევ სხვა შემთხვევებშიც გამოიყენება და თანაც ძალიან ეფექტურად:
1. კიტრის მწნილის წვენის მარინადის მაგივრად გამოყენება. ღორისა თუ ძროხის ხორცს საოცრად ნაზი გემო ექნაბა, თუკი შეწვამდე მას მწნილის წვენში დაამარინადებთ. დაჭერით ხორცი საშუალო ზომის ნაჭრებად, დაასხით მწნილის წვენი და გააჩერეთ 4 საათით. ამოიღეთ ხორცი მარინადიდან, მოაყარეთ სანალებლები და მოასხით ზეითუნის ზეთი. შედეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და შეწვით.
![კიტრის მწნილის წვენის გამოყენების 7 გამოცდილი მეთოდი! GEMRIELIA](images/stories/xorcistvis.jpg)
2. მოხარშული კარტოფილი ბევრად გემრიელი გამოვა, თუკი მომზადებისას ქვაბში მწნილის წვენს ჩაუმატებთ. ასევე წვენის ჩამატება შეგიძლიათ კარტოფილის სალათებშიც.
![კიტრის მწნილის წვენის გამოყენების 7 გამოცდილი მეთოდი! GEMRIELIA](images/stories/kartofilistvis.jpg)
3. დაუმატეთ ცოტაოდენი მწნილის წვენი წინა დღით მოხარშულ ყველიან მაკარონს და კერძს დაუბრუნებთ შესანიშნავ გემოს.
![კიტრის მწნილის წვენის გამოყენების 7 გამოცდილი მეთოდი! GEMRIELIA](images/stories/makaronistvis.jpg)
4. გამოაცხვეთ მარტივი და გემრიელი ორცხობილა ცომში მწნილის წვენის დამატებით. მოზილეთ ცომი 0,5 კგ ფქვილის, 10 სუფრის კოვზი შაქრის, ზეთისა და მწნილის წვენით. მოზილეთ ზომი, გააბრტყელეთ და ამოჭერით ჭიქით ან სპეციალური ფორმით ფიგურები. გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და გამოაცხვეთ.
![კიტრის მწნილის წვენის გამოყენების 7 გამოცდილი მეთოდი! GEMRIELIA](images/stories/orcxobilistvis.jpg)
5. იმისათვის, რომ ცნობილი კოქტეილი "სისხლიანი მერი" ბევრად არომატული გამოვიდეს, დაუმატეთ ერთ ჭიქა კოქტეილში ერთი სუფრის კოვზი კიტრის მწნილის წვენი.
![კიტრის მწნილის წვენის გამოყენების 7 გამოცდილი მეთოდი! GEMRIELIA](images/stories/koqteilistvis.jpg)
6. გამოიყენეთ ეს სითხე იმისათვის, რომ დაამარინადოთ კვერცხი, ხახვი, ნიორი ან სხვა.
![კიტრის მწნილის წვენის გამოყენების 7 გამოცდილი მეთოდი! GEMRIELIA](images/stories/marinadistvis.jpg)
7. იმისათვის, რომ კეტჩუბის ან ბარბექიუს სხვა სოუსის გემო გააუმჯობესოთ, დაუმატეთ მასში გემოვნებით კიტრის მწნილის წვენი.
![კიტრის მწნილის წვენის გამოყენების 7 გამოცდილი მეთოდი! GEMRIELIA](images/stories/ketchubistvis.jpg)
თუკი მორჩენილი მწნილის წვენის მაშინვე გამოყენებას არ აპირებთ, შეგიძლიათ ის გაყინოთ ფორმებში და შემდეგ გამოიყენოთ.