ტოპ-6 მარინადი ქათმის ხორცისთვის
#1 – ლიმონის მარინადი
ინგრედიენტები 1 კგ ფილეზე:
1. ხახვი – 1 ცალი;
2. ნიორი – 3 კბილი;
3. ლიმონის წვენი – 30 მლ;
4. წითელი დაფქული წიწაკა და მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი:
დაჭერით ხახხვი და ნიორი წვრილად, მოასხით ლიმონის წვენი და მოაყარეთ მარილი და წიწაკა. ამოავლეთ მიღებული მასაში ქათმის ფილე და გააჩერეთ 4-6 საათი.
#2 – ლუდის მარინადი
ინგრედიენტები 1 კგ ფილეზე:
1. სოიოს სოუსი – 200 მლ;
2. თაფლი – 150 გ;
3. ლუდი – 200 მლ;
4. ნიორი 2 კბილი;
5. მწიკვი წითელი დაფქული წიწაკა.
6. ერთი ღერი როზმარინი ან რეჰანი.
მომზადების წესი:
დააქუცმაცეთ ნიორი და შეურიეთ სხვა ინგრედიენტებს. მიღებული მარინადი მოასხით ქათამს და გააჩერეთ მაცივარში მთელი ღამით.
#3 – იტალიური მარინადი
ინგრედიენტები 1 კგ ქათმის ფილეზე:
1. ნახევარი ლიმონის წვენი;
2. ზეითუნის ზეთი 5 სუფრის კოვზი;
3. 1-2 კბილი დანაყილი ნიორი;
4. მშრალი იტალიური ბალახები - გემოვნებით.
5. მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი:
დაჭერით ქათმის ფილე პატარა ნაჭრებად, მოაყარეთ ხმელი ბალახები, ლიმონის წვენი და ზეითუნის ზეთი ერთმანეთში კარგად აურიეთ და მოასხით ქათამს. გააჩერეთ მარინადში ხორცი საათნახევარი.
#4 – ცხარე მარინადი
ინგრედიენტები 1 კგ ქათმის ფილესთვის:
1. ხახვი 2 ცალი;
2. ზეითუნის ზეთი 4 ს/კ;
3. წიწაკა ჩილი ან წითელი დაფქული წიწაკა – გემოვნებით;
4. დაფნის ფოთოლი (დაფქული) – 2 ცალი;
5. მარილი
მომზადების წესი:
დაჭერით ხახვი წმინდად, დაასხით ზეთი, დაუმატეთ სანელებლები და დაფნის ფოთოლი. ჩადეთ მიღებულ მარინადში ქათამი, კარგად ამოურიეთ და გააჩერეთ 5-6 საათი.
#5 ღვინის მარინადი
ინგრედიენტები 1 კგ ქათმის ხორცზე:
1. მშრალი წითელი ღვინო – 8 სუფრის კოვზი;
2. ზეითუნის ზეთი – 8 სუფრის კოვზი;
3. როზმარინი ან რეჯანი – 1 ღერი;
4. ხმელი ქონდარი, წიწაკა, მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი:
ერთმანეთში აურიეთ ზეთი და ღვინო, ჩაყარეთ დაჭრილი რეჯანი და სანელებლები, მოასხით მიღებული მარინადი ქათამს და გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 30 წუთი.
#6 – გრეიპფრუტის მარინადი
ინგრედიენტები 1 კგ ქათმის ფილეზე:
1. გრეიპფრუტი – 1 ცალი;
2. ხახვი – 1 ცალი;
3. ნიორი – 2 კბილი;
4. თაფლი – 2 ს/კ;
5. ღვინის ძმარი – 2 ს/კ
6. წყალი – 200 მლ
მომზადების წესი:
გამოწურეთ გრეიპფრუტიდან წვენი, დაუმატეთ 200 მლ წყალი, ძმარი, თაფლი და ყველაფერი კარგად აურიეთ. დაჭერით წვრილად ხახვი და ნიორი და მოაყარეთ ქათამს. ზემოდან მოასხით მარინადი. გააჩერეთ 4 საათი.