ტოპ-6 მარინადი ქათმის ხორცისთვის
ტოპ-6 მარინადი ქათმის ხორცისთვის

#1 – ლიმონის მარინადი

ინგრედიენტები 1 კგ ფილეზე:


1. ხახვი – 1 ცალი;

2. ნიორი – 3 კბილი;

3. ლიმონის წვენი – 30 მლ;

4. წითელი დაფქული წიწაკა და მარილი – გემოვნებით.

მომზადების წესი:


დაჭერით ხახხვი და ნიორი წვრილად, მოასხით ლიმონის წვენი და მოაყარეთ მარილი და წიწაკა. ამოავლეთ მიღებული მასაში ქათმის ფილე და გააჩერეთ 4-6 საათი.

#2 – ლუდის მარინადი


ინგრედიენტები 1 კგ ფილეზე:


1. სოიოს სოუსი – 200 მლ;

2. თაფლი – 150 გ;

3. ლუდი – 200 მლ;

4. ნიორი 2 კბილი;

5. მწიკვი წითელი დაფქული წიწაკა.

6. ერთი ღერი როზმარინი ან რეჰანი.

მომზადების წესი:


დააქუცმაცეთ ნიორი და შეურიეთ სხვა ინგრედიენტებს. მიღებული მარინადი მოასხით ქათამს და გააჩერეთ მაცივარში მთელი ღამით.

#3 – იტალიური მარინადი


ინგრედიენტები 1 კგ ქათმის ფილეზე:


1. ნახევარი ლიმონის წვენი;

2. ზეითუნის ზეთი 5 სუფრის კოვზი;

3. 1-2 კბილი დანაყილი ნიორი;

4. მშრალი იტალიური ბალახები - გემოვნებით.

5. მარილი და პილპილი – გემოვნებით.

მომზადების წესი:


დაჭერით ქათმის ფილე პატარა ნაჭრებად, მოაყარეთ ხმელი ბალახები, ლიმონის წვენი და ზეითუნის ზეთი ერთმანეთში კარგად აურიეთ და მოასხით ქათამს. გააჩერეთ მარინადში ხორცი საათნახევარი.

#4 – ცხარე მარინადი


ინგრედიენტები 1 კგ ქათმის ფილესთვის:


1. ხახვი 2 ცალი;

2. ზეითუნის ზეთი 4 ს/კ;

3. წიწაკა ჩილი ან წითელი დაფქული წიწაკა – გემოვნებით;

4. დაფნის ფოთოლი (დაფქული) – 2 ცალი;

5. მარილი

მომზადების წესი:


დაჭერით ხახვი წმინდად, დაასხით ზეთი, დაუმატეთ სანელებლები და დაფნის ფოთოლი. ჩადეთ მიღებულ მარინადში ქათამი, კარგად ამოურიეთ და გააჩერეთ 5-6 საათი.

#5 ღვინის მარინადი

ინგრედიენტები 1 კგ ქათმის ხორცზე:


1. მშრალი წითელი ღვინო – 8 სუფრის კოვზი;

2. ზეითუნის ზეთი – 8 სუფრის კოვზი;

3. როზმარინი ან რეჯანი – 1 ღერი;

4. ხმელი ქონდარი, წიწაკა, მარილი – გემოვნებით.

მომზადების წესი:


ერთმანეთში აურიეთ ზეთი და ღვინო, ჩაყარეთ დაჭრილი რეჯანი და სანელებლები, მოასხით მიღებული მარინადი ქათამს და გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 30 წუთი.

#6 – გრეიპფრუტის მარინადი


ინგრედიენტები 1 კგ ქათმის ფილეზე:

1. გრეიპფრუტი – 1 ცალი;

2. ხახვი – 1 ცალი;

3. ნიორი – 2 კბილი;

4. თაფლი – 2 ს/კ;

5. ღვინის ძმარი – 2 ს/კ

6. წყალი – 200 მლ

მომზადების წესი:


გამოწურეთ გრეიპფრუტიდან წვენი, დაუმატეთ 200 მლ წყალი, ძმარი, თაფლი და ყველაფერი კარგად აურიეთ. დაჭერით წვრილად ხახვი და ნიორი და მოაყარეთ ქათამს. ზემოდან მოასხით მარინადი. გააჩერეთ 4 საათი.


ქათმის ფილე უამრავ კერძში გამოიყენება, ასევე შესანიშნავია ცალკე შესაწვავადაც, განსაკუთრებით მაშინ, თუკი მას წინასწარ დავამარინადებთ.
გთავაზობთ ქათმის ფილეს (მთლიანი ქათმისაც) ტოპ-ყველაზე გემრიელ მარინადს.
მასალის გამოყენების პირობები
31 მარტი, 2017
ნანახია: 13741