ზებრა ანა კოსტავას რეცეპტით
საჭირო მასალა:
5 კვერცხი;
2 ჭიქა შაქარი;
200 მლ. ზეთი;
10 ს/კ თბილი წყალი;
1 შეკვრა ვანილი;
1 შეკვრა გამაფხვიერებელი(ან 1 ჩ/კ სოდა(ძმრით);
2-3 ს/კ კაკაო;
2,5 ჭიქა(ან ცოტა მეტი) ფქვილი.
მომზადების წესი:
5 კვერცხის ცილა გავთქვიფოთ კარგად.
კვერცხის გულებს დავამატოთ 2 ჭიქა შაქარი, 1 შეკვრა ვანილი, 200 მლ ზეთი და გავთქვიფოთ,შემდეგ დავამატოთ 10 ს/კ თბილი წყალი, 1 შეკვრა გამაფხვიერებელი(ან სოდა-ძმრით) და 2,5 ჭიქა (ან ცოტა მეტი)ფქვილი.
ბოლოს კი, ფრთხილად შევურიოთ გათქვეფილი ცილა.
ცომის მასა გავყოთ შუაზე და ნახევარს დავამატოთ 2-3 ს/კ კაკაო.
ცხიმწასმულ ფორმაში თითო-თითო სუფრის კოვზობით მოვავავსოთ თეთრი და შოკოლადიანი მასა ერთმანეთის მონაცვლეობით.
გამოვაცხოთ ღუმელში 175 გრადუსზე.