სამზარეულოში ყველაზე ხშირად დაშვებული შეცდომები – როგორ გამოვასწოროთ ისინი...
• კარტოფილი ჩაგეხარშათ? გადაღვარეთ ზედმეტი წყალი. დადგით ქვაბი ძალიან დაბალ ცეცხლზე და ოდნავ ააორთქლეთ სითხე. მოხარშეთ კიდევ რამდენიმე კარტოფილი, შეურიეთ გადახარშულ კარტოფილს და მოამზადეთ პიურე, დაუმატეთ ნაღების კარაქი.
• თუ ღვიძლი შეწვისას მშრალი და ზედმეტად შემწვარი გამოვიდა, მოასხით ხახვიანი არაჟანი, გააჩერეთ 15 წუთი და ისე მიიტანეთ სუფრაზე.
• კრევეტები შეწვის შემდეგ ფორმას შეინარჩუნებენ, თუ თითეულ მათგანს პატარა ხის ჩხირებით დახვრეტთ.
• გადამლაშებულ ბოსტნეულის რაგუს ეშველება, თუ არაჟანს ან კუბებად დაჭრილ პომიდორს დაუმატებთ.
• თუ მოხარშული თევზი ზედმეტად მარილიანი გამოვიდა, გააცალეთ ფხები და ჩადეთ რძეში ან ხახვითა და სტაფილოთი შეზავებულ პომიდვრის სოუსში.
• თუ საწებელი ან სოუსი ზედმეტად ცხიმიანია, ნაჭრის ხელსახოცში გაახვიეთ ყინულის კუბები, ჩაუშვით სოუსში და მალევე ამოიღეთ. მთელი ცხიმი ხელსახოცზე დარჩება.
• თუ მწვანილეული ან სალათის ფოთლები დაჭკნა და დარბილდა, ჩაალბეთ 10 წუთით ლიმონის წვენისა და წყლის ნაზავში.