ყავის პანა კოტა
ყავის პანა კოტა
დრო 0წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ესპრესო - 1 ულუფა
  • ჟელატინი - 10 გ
  • შაქარი - 50 გ
  • შესქელებული რძე - 50 გ
  • რძე - 250 მლ
  • ნაღები 35 % - 250 მლ
მომზადების წესები
დავალბოთ ჟელატინი 50 მლ წყალში.
მოვხარშოთ ყავა.
ნაღებს შევურიოთ შაქარი და რძე, დავდგათ საშუალო ცეცხლზე და მივიყვანოთ ადუღებამდე. გადმოვიღოთ ცეცხლიდან, ცოტა გავაგრილოთ, დავამატოთ ყავა, შესქელებული რძე და გადაწურული ჟელატინი.

ვურიოთ სანამ ჟელატინი და შესქელებული რძე მთლიანად არ გაიხსნება. ჩავასხათ ფორმებში, გავაგრილოთ და შევდგათ მაცივარში

მზა პანა კოტა ადვილად რომ გადმოვიღოთ ფორმიდან, საჭიროა რამდენიმე წამით ცხელ წყალში ჩავდოთ ფორმის ძირი და შემდეგ თეფშზე გადმოვაბრუნოთ.
შეგვიძლია პირდაპირ ფორმებით მივიტანოთ სუფრასთან, გადმობრუნების გარეშე.