პიტა - საუკეთესო პური გემრიელი სენდვიჩებისთვის
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 450-500 გ
  • თბილი წყალი - 250 მლ
  • ზეთი - 1 ს.კ
  • მარილი - 1 ჩ.კ
  • შაქარი - 1/2 ჩ.კ
  • საფუარი - 1 ჩ.კ
მომზადების წესები
საფუარი თბილ წყალში გავხსნათ. დავამატოთ მარილი, პილპილი, ზეთი, კარგად ავურიოთ და ჩავაყაროთ ფქვილი. მოვზილოთ საშუალო სიმაგრის ელასტიური ცომი. დავდოთ სითბოში ასაფუებლად.

აფუებული ზომი პატარა გუნდებად დავყოთ. ფქვილმოყრილ დაფაზე გავაბრტყელოთ 3-4 მმ-ის სისქეზე და დავტოვოთ 40 წუთი. ზემოდან გადავაფაროთ პირსახოცი.

ამ დროის გასვლის შემდეგ, გამოვაცხოთ კარგად გახურებულ ღუმელში ან ტაფაზე. ცომი რომ გაიბერება, გადმოვაბრუნოთ მეორე მხარეს.


მზა პიტას გულში სიცარიელე აქვს, შეგვიძლია ჩავუდოთ ნებისმიერი სალათა, ბოსტნეული, ხორცი და სენდვიჩიც მზადაა. გამოდგება სამსახურში ან პიკნიკებზე გასაყოლებლად.
ტეგები:
ცომი ნანახია: 6699